Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Košarka

Anegdota iz 2008. godine: Kako je ‘Shaq’ uspavao Gordana Giričeka?

Košarka

Foto: Screenshot

Hrvatski bek Gordan Giriček imao je vrlo solidnu šestogodišnju NBA karijeru tijekom 2000-ih, ali vrhunac njegovog boravka u ligi nema previše veze s njegovom igrom, barem što se tiče stranih medija koji su manje pratili njegovu igru od nas. Gordan je poznatiji po tome što ga je njegov suigrač iz Phoenix Sunsa, veliki Shaquille O’Neal, umalo ugušio pred početak jedne utakmice… 

Grant Hill, igrač Sunsa u vrijeme tog incidenta, na CBS-u je jednom prilikom dobio pitanje od strane samog “Shaqa” da prokomentira “nemili” događaj. Jedan od najvećih centara u povijesti NBA lige pitao je Hilla o hrvačkom zahvatu prije utakmice, a Hill je izašao s detaljima. 

Shaquille O’Neal gušio je Gordana Giričeka prije utakmice.

Rekao je Hill voditelju Billu Reiteru.

Stavio ga je u polugu i ovaj se brzo onesvijestio na podu svlačionice prije utakmice. Definitivno jedan od “Shaqovih” nezaboravnih trenutaka iz razdoblja u Sunsima.

Reiter je potom pitao Hilla zašto je uopće došlo do svađe, a Hill je rekao da sve proizlazi iz toga što Giriček nije volio dodavati loptu “Shaqu” u reketu. 

‘Izađem iz WC-a i vidim Giričeka na podu’ 

Znate, Giriček je bio dobar igrač iz Hrvatske, dobar šuter, ali nikada nije dodao loptu unutra.

Rekao je Hill.

Uvijek bi pogledao “Shaqa” i pucao. Tako bi se oni redovito svađali, a nije nedostajalo niti trash talka. Jednog je dana “Shaq” rekao: ‘Znaš što, pokazat ću ovom tipu tko sam ja.’ Bilo je to neposredno prije velike utakmice u Phoenixu protiv Dallasa. Imali smo sastanak. Sastanak se završava i krenem ja prema WC-u. Izađem van i vidim Giričeka kako leži na podu. A ja sam bio u stilu: ‘Hajde, Shaq! Pokušavamo pobijediti!’ Međutim, bio je to tipičan “Shaq”. Srećom, Giričeku se ništa ozbiljno nije dogodilo. “Shaq” je uvijek bio zabavan i uvijek je volio onesvijestiti ljude, pretpostavljam.

Giričeku je Phoenix bio peta i posljednja NBA stanica u karijeri. Ondje je odigrao samo 22 utakmice u svojoj posljednjoj sezoni prije nego što se vratio u Europu gdje je završio svoju igračku karijeru. 

Top 5 internet kladionica

1
95%
TOTAL SCORE

100% bonus do 5000kn

Favbet kladionica jedna je od najboljih hrvatskih kladionica koja svojim prepoznatljivim bonusima i ponudom, ruši sve standarde. Osim kladionice, tu je i casino sekcija s mnogo popularnih slot igara.

2
90%
TOTAL SCORE

500kn bonusa na prvu uplatu

PSK je prva sportska kladionica u Hrvatskoj koja svih ovih godina uspijeva zadržati standard kakvog je postavila od samog početka.

3
85%
TOTAL SCORE

400 EUR bonusa na prvu uplatu

Mozzart je regionalna kladionica, sponzor brojnih poznatih klubova i sportaša, koja je postala jedna od najprestižnijih destinacija za klađenje u svijetu.

4
85%
TOTAL SCORE

1000kn paket dobrodošlice

Germania je jedna od najprepoznatljivijih kladionica, koja je na hrvatskom tržištu prisutna već više od 2 desetljeća.

5
80%
TOTAL SCORE

Do 500kn dobrodošlice na prvu uplatu

Supersport kladionica jedna je od najpopularnijih u Hrvatskoj, što opravdava njena široka ponuda sportskih događaja.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati