Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

hrsport.hr

Automoto

Start nove sezone Formule 1 obilježen novim odgodama?

Nešto više od mjesec dana preostalo je do početka predsezonskih testiranja u Barceloni, a Formula 1 već se nalazi u situaciju gdje je poprilično izvjesno kako ni ova sezona ne samo da se neće odviti po planu, već je i sam plan početka pod velikim znakom upitnika.

DRUGA ZAREDOM ODGODA AUSTRALIJE?

Sve je izvjesnije da i drugu godinu zaredom staza Albert Park u Melborneu neće biti u mogućnosti održati tradicionalnu prvu utrku u novoj sezoni. Naime, u Australiji i dalje vladaju stroge restrikcije oko ulaska u zemlju te pravilo o 14 dana izolacije po ulasku. Također, ukoliko bi se utrka planirana za sredinu ožujka održala, radovi na samoj stazi moraju započeti već krajem siječnja. Mogućnosti za to sve su manje, tako da je izgledno da će nova sezona oktanskog cirkusa započeti 28.ožujka na stazi u Bahreinu.

TRI OD ČETIRI UTRKE U BAHREINU

Za razliku od 2020., Australija se ovog puta ne bi u potpunosti otkazala, već bi bila premještena u onaj završni, jesenski dio kalendara. Tako bismo mogli doći do neobične situacije da Bahrein bude domaćin čak 3 od posljednje 4 utrke. Podsjetimo, na kraju prošle sezone dvije od zadnje tri utrke bile su vožene na različitim konfiguracijama staze u Sakhiru. Službena objava o odgodi očekuje se do kraja siječnja.

Foto: Screenshot

KINA I SLUŽBENO ZATRAŽILA ODGODU

Promotor šangajske utrke, Juss Event, na nedavnoj je medijskoj konferenciji objavio da aktivno nastoje odgoditi Veliku nagradu Kine, prvotno planiranu od 9. do 11.travnja. Slično kao Australija, cilj im je prebaciti termin utrke na jesenski dio sezone, nadajući se poboljšanju epidemiološke situacije.

Vrlo je upitno da ćemo moći održati utrku u prvoj polovici godine. Cilj nam je premjestiti utrku u drugu polovicu godine. Podnijeli smo službeni zahtjev u nadi da ćemo odgoditi utrku.

Yibin Yang, Juss Event

Nakon ove objave, počelo se spekulirati i o mogućim zamjenama za utrku u Šangaju. Kao najvjerojatnije ističu se dvije staze na kojima su se održale utrke i prošle sezone, ona portugalska u Portimau te legendarna Imola, koja se zasad ipak ističe kao favorit za taj termin. U tom slučaju, utrka na Imoli bi se vjerojatno održala 25.travnja, dok bi Portimao mogao ugostiti najbrže vozače svijeta 11.travnja.

Foto: Screenshot
Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Automoto

99. pole position karijere Sira Lewisa Hamiltona

Automoto

Krenula je nova, 71. sezona "oktanskog cirkusa"