Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

Stipe Miočić na Ngannoua u ožujku, a pobjednik tog meča ide na velikog Jona Jonesa

Prvo The Predator, pa onda Bones

Pozadina: Pixabay / Montaža: hrsport.hr

Više od četiri mjeseca prošla su od posljednjeg dijela trilogije Miočić – Cormier, iz koje je američki borac hrvatskih korijena izašao kao pobjednik. Pred 38-godišnjim aktualnim prvakom teške kategorije UFC-a planiranja su za budućnost, za nadolazeću 2021. godinu. Jedan od najpoznatijih MMA novinara na svijetu, izvjestitelj ESPN-a, Ariel Helwani, otkrio je neslužbenu informaciju oko mogućih sljedećih Stipinih borbi u UFC-u.

Protiv Jonesa najkasnije do rujna

Miočića bi u ožujku trebao čekati Francis Ngannou, 34-godišnji Kamerunac kojeg je američko-hrvatski borac već svladao prije nepune tri godine sudačkom odlukom nakon pet rundi u sklopu priredbe UFC 220. Stipe je jedan od trojice koji je uspio slaviti protiv „predatora“, uz Zoumana Cissea i Derricka Lewisa. Također, Helwani navodi kako UFC ima u planu pobjednika tog dvoboja poslati na megdan velikanu ovog sporta, Jonu Jonesu. Taj meč trebao bi se održati do kraja idućeg ljeta, dakle, najkasnije do rujna.

Prvak teške protiv prvaka poluteške kategorije

Ako je tako, Stipu Miočića očekuje naporna godina u kojoj će dvaput biti na teškom iskušenju čuvanja svoje titule najboljeg u teškoj kategoriji. Jedan od najcjenjenijih UFC boraca u povijesti, Jon Jones, trebao bi biti teža prepreka Miočiću u zadržavanju svoje titule, no treba uzeti u obzir kako se Jones u svojoj karijeri još nije borio u teškoj kategoriji. Bio je članom poluteške kategorije u kojoj je iz 28 mečeva čak 26 puta izlazio kao pobjednik, uz jedan remi (Cormier 2017.) i jedan skandalozan poraz (Hamill 2009.).

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Borilački sportovi

Još dvije pobjede vode Ivana u polufinale

Borilački sportovi

Više sreće u Parizu