Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

Hrvatske karatistice brončane na Svjetskom prvenstvu

Ovog tjedna se u mađarskoj Budimpešti održalo Svjetsko prvenstvo u karateu. Hrvatska je ponovno osvojila medalju, a za to se pobrinula ženska reprezentacija u kumitama koja je osvojila broncu.

Hrvatska ženska kumite reprezentacija u sastavu Sadea Bećirović, Lucija Lesjak, Lea Vukoja i Nikolina Golomboš u prvom je kolu svladala Hong Kong s 2-0 i tako se plasirala u drugi krug Svjetskog prvenstva. U prvom meču je Sadea Bećirović s 2:0 pobijedila svoju protivnicu, dok je konačnih 2-0 i prolaz dalje potvrdila Lea Vukoja koja je s uvjerljivih 10:1 pobijedila svoju suparnicu.

U drugom kolu su naše predstavnice s 2-1 bile bolje od Turske. Najprije je Lea Vukoja slavila 5:2, dok je Lucija Lesjak izgubila s 3:0. U odlučujućoj borbi je Sadea Bećirović povela s 3:0 pa je gubila s 4:3 da bi onda u posljednjoj sekundi dvoboja ostvarila bod za ‘senshu’, vratila je pravilo prvog osvojenog boda te se Hrvatska plasirala u osminu finala.

Nakon meča je jako dugo trajala provjera sudaca je li poen postignut unutar vremena, a zaključak je bio da jest. Nakon toga su naše reprezentativke pobijedile Belgiju s 2-0. Lesjak je trijumfirala s 5:0, a Bećirović sa 7:1, nakon čega je uslijedila pobjeda nad Marokom od 2-1 za ulazak u borbe za medalju. Vukoja je protiv svoje protivnice remizirala s 2:2, ali je slavila zbog pravila prvog osvojenog poena. Nakon toga je Lesjak izgubila s 5:3 da bi Bećirović još jednom donijela ključni bod slavivši sa 6-2.

U polufinalu su poražene s 2-0 od Španjolske. Najprije je Lesjak izgubila sa 7:5, a onda i Bećirović s 2:0 pa ih je čekala borba za broncu. U njoj nisu imale nikakvih problema te su svladale domaće Mađarice s 2-0. Lea Vukoja je s 8:0 svladala svoju suparnicu, dok je Sadea Bećirović slavila 7:0.

Ovo je 21. medalja sa Svjetskih prvenstava u karateu za Hrvatsku, a četvrta u ženskim ekipnim kumitama. 1998. i 2010. su također osvojile broncu, a 2012. srebro.

Ostavi komentar

Borilački sportovi

Karatist Anđelo Kvesić je upravo osvojio prvu medalju za Hrvatsku na Europskim igrama u poljskom Krakowu! Europski prvak iz Gaziantepa 2022. godine je u...

Nogomet

Kreirati listu najpopularnijih sportova u Hrvatskoj definitivno nije posve jednostavan zadatak. Iako svi uglavnom znamo koji je hrvatski sport broj 1, svatko bi imao...

Borilački sportovi

Još dvije pobjede vode Ivana u polufinale