Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Vaterpolo

I Srbija je znatno pomlađena: ‘Nemaju više takvih individualaca’

SP u vaterpolu 2022.

Foto: Screenshot HRT / Montaža: hrsport.hr

Dok se igraju utakmice četvrtfinala ženskog Svjetskog prvenstva u vaterpolu, stručni stožeri zajedno sa svojim igračima u detalje se spremaju za svoje četvrtfinalne susrete koji su na rasporedu sutra. Četvrtfinalni dan otvorit će dvoboj Grčke i SAD-a, a nakon toga od 16:00 sati (HRT 2) slijedi poslastica, utakmica Hrvatske i Srbije. 

‘Do sada je sve u najboljem redu’ 

O srpskoj reprezentaciji ne treba trošiti previše riječi. Dobro je poznato da je u Tokiju prošle godine obranila naslov olimpijskog pobjednika, no istina je da je doživjela svojevrstan “remont”, pomlađivanje koje je normalno kada se uđe u novi olimpijski ciklus. Izbornik “Barakuda”, Ivica Tucak, pomno analizira sutrašnje protivnike, a eventualna pobjeda dovest će nas na korak do nove medalje, osme uzastopne na SP-ima. Tucak je u razgovoru za HRT rekao kako je važno da se baziramo na sebe:

Moramo prvenstveno misliti o nama, da budemo pravi i na visokom nivou kakav je potreban za jednu tako važnu utakmicu protiv takvog protivnika. Do sada je sve u najboljem redu i ja vjerujem da ćemo tako dočekati utakmicu.

Zatim nastavlja:

Već sam ih bio gledao, znam nešto, igrali smo s njima neke prijateljske utakmice. Drukčiji su, dakako, nego ranije. Nema više takvih klasa da kada ne ide, da se digne jedan Filipović i zabije gol ili da ti Prlainović odigra obranu kako samo on zna. Neću reći da je to lošija Srbija, ali je bitno izmijenjena. Nema više takvih individualaca. Oni će sada isto njegovati više kolektivnu igru, što su i dosad činili, ali su drukčiji. I dalje je to jedna jaka Srbija, samo što vjerujem da mi možemo s njima igrati. Kao što smo mogli s onom ranije, možemo i s ovom.

Optimističan je naš izbornik, a ako samopouzdanje, uz igru, bude na visokoj razini, možda sutra oko 17:30 sati slavimo deveti uzastopni prolazak među četiri najbolje reprezentacije svijeta. Mala napomena – pobjednik ovog susreta u polufinalu će odmjeriti snage protiv boljeg iz dvoboja Španjolske i Crne Gore.

Četvrtfinale (srijeda, Budimpešta)

  • Grčka – SAD (13:00 h)
  • Srbija – Hrvatska (16:00 h)
  • Španjolska – Crna Gora (19:30 h)
  • Mađarska – Italija (21:00 h)
Ostavi komentar

Možda će vas zanimati