Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

hrsport.hr

Košarka

Andrew Wisniewski: Čarobnjaka kojeg su otkrili u Zvezdi, kasnije čarao u Ciboni

Prisjećanje na nekada najboljeg cibosa

Foto: Karolis Kavolelis / Shutterstock.com

Priča Andrewa Wisniewskog počinje 1999. godine na koledžu St. Peters gdje boravi samo godinu dana, nakon toga 2001. godine odlazi na College Centenary gdje se zadržava do 2004. godine kada odlazi u svoj prvi profesionalni klub, u susjednu nam Srbiju kod trenera Zmage Sagadina u Crvenu zvezdu Telekom. Nakon odlične sezone u Crvenoj zvezdi sezonu 2005./06. provodi u Njemačkoj, u Telekom Bonnu gdje igra pod vodstvom hrvatskog trenera Danijela Jusupa i s hrvatskim igračem Ivanom Tomeljakom.

Nakon toga sezonu 2006./07. započinje u Italiji gdje igra za Snaidero Udine gdje se zadržava sve do prosinca 2006. godine kada dolazi u Cibonu kod trenera Dražena Anzulovića. U Ciboni osvaja hrvatsko prvenstvo i biva najboljim njihovim igračem. Nakon sezone u Ciboni, u sezoni 2007./08. igra u Rusiji, u Uralu kod svog trenera iz Cibone, Dražena Anzulovića i sa svojim suigračem iz cibosa Brentom Wrightom. Nakon Urala sezonu 2008./09. provodi u Spartaku iz Sankt Petersburga gdje igra s hrvatskim reprezentativcem Damirom Markotom, a nakon toga sezonu 2009./10. provodi u Izraelu, u Maccabi Tel Avivu, nakon čega u sezoni 2010/11. igra u Turskoj, u Efes Pilsenu s hrvatskim igračem Nikolom Vujčićem. Nakon toga sezonu 2011./12. igra u Belgiji u Spiroun Charleroi gdje i završava svoju profesionalnu karijeru.

U svojoj karijeri je bio najbolji strijelac Bundeslige 2006., MVP hrvatskog prvenstva 2007., te prvak Hrvatske s Cibonom 2007. i osvajač izraelskoga kupa 2010. godine s Maccabijem iz Tel Aviva.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Košarka

Zadar prejak za Šibenčane u ovom trenutku

Košarka

"Cibosi" poveli u četvrtfinalnoj seriji