Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Atletika

Matea Parlov Koštro nastupat će na Olimpijskim igrama!

Matea Parlov Koštro
Foto: generacija.hr

Matea Parlov Koštro je hrvatska maratonka koja je utrku u Valenciji istrčala za 2 sata, 28 minuta i 52 sekunde. Tim činom ne samo da je oborila svoj osobni rekord u toj disciplini, već je uspjela ispuniti olimpijsku normu što znači da ćemo je gledati i na Olimpijskim igrama u Tokiju. Norma koju je lovila iznosi 2 sata, 29 minuta i 30 sekundi pa je tako naša najbolja maratonka osigurala svoj životni cilj.

Već godinama je najbolja u Hrvatskoj

Matea dolazi iz atletskog kluba Svetice iz Zagreba te je čak osam puta bila prvakinja Hrvatske, a pritom je i nekoliko puta obarala državni rekord. Na Svjetskom prvenstvu u Dohi se zadnji put natjecala i branila boje Hrvatske, ali tamo je nažalost morala odustati zbog iznemoglosti te nije uspjela završiti utrku.

Presretna zbog ovog uspjeha

Matea nije mogla sakriti oduševljenje povodom ostvarenja svog sna o nastupu na Olimpijskim igrama, a to je pokazala i u svojoj prvoj reakciji nakon istrčane norme:

Super je osjećaj! Velika je to stvar, cijeli život treniram za nešto ovakvo

Prilikom osvrta na utrku u Valenciji, opisala je kako je došla do ovog uspjeha:

Pričala sam s trenerom Slavkom Petrovićem kako sam spremna i za bolji rezultat, ali budući da je ove godine ostala samo ta jedna prilika za normu, naravno da sam išla na sigurno. Bila sam u skupini koja je hvatala normu, a onda nas je na 32. kilometru napustio “zec”, očito mu je bilo preteško i počeo je usporavati. Skupina se tada počela raspadati, a nas nekoliko cura se pokušalo boriti protiv tog vjetra. Zadnja dva, tri kilometra sam povukla koliko god sam mogla i ispao je super rezultat. Sigurno bi bilo puno brže i lakše da nije bilo vjetra, ali s obzirom da je zadnja utrka sezone, da je staza izrazito ravna i da su se organizatori potrudili da sve štima, ne bih trebala imati nikakve primjedbe.

Ne preostaje nam ništa drugo no čestitati našoj maratonki i poželjeti nam da Hrvatsku predstavlja na najbolji mogući način iduće godine na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Tenis

Uz puno muke do drugoga kola gdje ga čeka šesti nositelj, Pablo Carreno Busta