Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Sport

Možemo li poker smatrati sportom ili ne? Argumenti koji govore da možemo

Poker je najigranija kartaška igra na svijetu. Njegovi ljubitelji svakako žele podići razinu poštovanja prema ovoj kartaškoj igri, a zato će mnogi od njih reći kako je poker sport. Niti oni koji se slažu s njima, a niti oni suprotnog mišljenja neće moći u potpunosti argumentirati što je od toga istina, no definitivno vrijedi saslušati argumente obje strane, pa makar to činili i iz zabave. Na kraju dana možemo doći do zaključka kako je argumenata u korist teorije koja kaže da je poker sport znatno više, a upravo ćemo zato razmotriti neke od onih najlogičnijih.

IMSA proglasila poker misaonim sportom

IMSA – Međunarodna udruga misaonih sportova, osnovana je 2005. godine, a ujedinjuje velik broj misaonih sportova i predstavlja ih svijetu na najbolji mogući način. Prema njihovom mišljenju, ne može se poreći da poker zaslužuje biti na tom popisu. Budući da je riječ o jednoj cijenjenoj organizaciji u sportskom svijetu, teško je proturječiti im ako su uvrstili poker među sportove. Jedan od najboljih primjera sličnih pokeru za koji se vodi slična debata je šah, sport koji je IMSA također uvrstila na svoj popis unatoč činjenici da se mnogi ne slažu s njihovim odabirom.

Igrači pokera moraju trenirati

Mnogi bi ovaj argument mogli nazvati glupošću, ali istina je. Da bi igrači pokera bili na vrhu svoje igre, moraju biti u formi i zdravi. To će potvrditi bilo koji profesionalni igrač pokera koji mora provesti ogroman broj sati igrajući kako bi usavršio svoju vještinu, a za tako nešto je važno biti u fizičkoj formi. Bez tjelesne kondicije i zdravlja, igrači pokera neće moći strateški razmišljati i postat će žrtva umora i stresa. Intelektualno razmišljanje uglavnom se temelji na pristojnom i zdravom načinu života. Tek kada su tijelo i um pojedinca na visokoj razini, moći će usavršiti sva znanja koja je moguće steći igrajući poker uživo ili na nekoj od stranica kakve se mogu pronaći na online poker Hrvatska.

Kompetitivnost

Jedna od glavnih karakteristika sporta svakako je kompetitivnost. Igrači i timovi žele biti najbolji i nikome nije svejedno koji će završiti u konačnom poretku. Da je poker samo igra, nikoga ne bi bilo briga za ishod, jer ishod ne bi imao nikakvog značaja. On se gradi na konkurentnosti, a najbolji igrači pokera pravi su majstori svog zanata. Iako karte koje im se dijele ponekad ovise o sreći – ono što tada odluče učiniti s njima je ono zbog čega nikad nećemo reći da je poker samo obična igra na sreću. Tu mogu primijeniti svoje znanje i sve ono što su naučili kroz mukotrpan rad, učenje i borbu. 

Privlači fanove

Najpoznatiji svjetski sportaši imaju svoje fanove. Slična je situacija i s pokerom jer imamo ogroman broj obožavatelja pojedinih igrača koji u njima vide svoje idole. Oni će često poželjeti biti baš kao svoji idoli i zato će se upustiti u proučavanje poteza, razmišljanja i ponašanja svojih najdražih igrača. Pronaći će motiva u tome da jednog dana mogu ostvarivati iste ili barem slične uspjehe i posvetit će se radu da jednom to postignu. Kao i svaki sport, poker može privući velik broj gledatelja, bilo uživo ili putem TV prijenosa, a svi oni zajedno složit će se da je riječ o uzbudljivom sportu.

Zaključak

Puno je još različitih argumenata zašto poker možemo nazvati sportom, a svaki od njih ima jednako smisla kao i ovi koje smo nabrojali. Često su osobe koje tvrde kako poker nije sport vođene i inatom jer znamo da poker može biti i koban za neke neoprezne igrače koji su u stanju izgubiti velike svote novca igrajući tu igru. Međutim, to ne može promijeniti neke jasne činjenice i argumente koji idu u prilog tome da je poker sport.

Klađenje

Prilikom ulaska u neki fizički casino ili registriranja na nekom od online casina u Hrvatskoj, prva stvar koju možete uočiti je količina različitih igara....

Sport

Blefiranje i kameni izražaj lica koji ne otkriva ni najmanje imaju li u rukama pobjedničke karte ili ‘mućak’ kojim se nadaju zavarati protivnika kako...

Sport

Ljubitelji raznih sportova u svakom od njih mogu pronaći nešto lijepo, a sam natjecateljski duh i želja za pobjedom čine osnovu sporta. Postoje i...