Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Ostalo

EP U BEJZBOLU: Fantastična predstava Hrvatske na otvaranju turnira! Razbijena jaka Njemačka!

Sjajan uvod u europsku smotru

Foto: Shutterstock.com / Montaža: hrsport.hr

Hrvatska muška bejzbol reprezentacija na najbolji mogući način otvorila je sudjelovanje na svojem 11. Europskom prvenstvu. U Torinu, na stadionu Paschetto uvjerljivo je svladana reprezentacija Njemačke, inače, ekipa koja redovito ulazi u završnicu europskih smotri, a tijekom povijesti su se okitili osam puta medaljom na EP-ima. Nije to naše hrabre dečke „odbilo” od toga da iznenade favorizirane Nijemce rezultatom 8:2.

Nakon trećine utakmice, odnosno, nakon tri inninga, rezultat je bio 0:0, no onda Hrvatska osvaja dva runa. Nijemci se nikako nisu mogli vratiti u susret pa su naši reprezentativci nakon fenomenalnog sedmog inninga pobjegli na nedostižnih 8:0. U posljednjoj dionici, Njemačka je tek uspjela ublažiti poraz te zadržati minimalne šanse za prolaskom u četvrtfinale EP-a. Najučinkovitiji pojedinac u hrvatskim redovima bio je međubazni igrač (shortstop), Jose Herrera, te je on jedini koji je postigao više od jednog runa. Po jedan su dodali na drugoj bazi Kruno Gojković, hvatač Philip Smith, desni vanjski Andrija Tomić, lijevi vanjski Andrew Jones, bacač Antonio Horvatić i pinch runner Petar Juričić.

Hrvatsko-američka kombinacija zasada jako dobro funkcionira, a vidjet ćemo hoće li ovakvu predstavu prikazati i sutra u susretu drugoga kola Europskog prvenstva protiv Ukrajine (11:00 h). Eventualna pobjeda gurnula bi hrvatsku reprezentaciju 99 posto u povijesno četvrtfinale! U drugom dvoboju skupine B trenutno igraju Ukrajina i Španjolska. Brončani s posljednjeg EP-a, Španjolci, nakon petog inninga vode s velikih 15:0.

Trenutna ljestvica skupine B

POZICIJAREPREZENTACIJAOMJERRUNOVI
1.HRVATSKA1-08:2
2.Španjolska0-00:0
3.Ukrajina0-00:0
4.Njemačka0-12:8
Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Nogomet

Nova uzbuđenja na domaćim terenima, bez derbija na Poljudu.....