Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Ostalo

Slavlje u Brisbaneu: Australija treći put u povijesti dobiva domaćinstvo ljetnih Olimpijskih igara

Melbourne 1956., Sydney 2000., Brisbane 2032.

Foto: Pixabay / Montaža: hrsport.hr

Dva dana prije svečanosti otvaranja 32. ljetnih Olimpijskih igara u Tokiju, objavljen je domaćin onih 35. Olimpijskih igara, a to će biti australski Brisbane 2032. godine. Čak 11 godina uoči samih OI stanovnici Brisbanea saznali su kako će ugostiti najveću sportsku manifestaciju na svijetu, a prema navodima MOO-a, nisu imali pravu konkurenciju. Još je ranije nekolicina gradova i područja iskazalo želju za domaćinstvom, no svi su se, zajedno s MOO-om, dogovorili kako je najpametnije gradu na samom istoku Australije dati tu čast ugošćivanja najboljih sportašica i sportaša svijeta.

Među ostalim kandidatima bili su i indijski Ahmedabad, Jakarta, Doha, područje Rajna-Ruhr (13 gradova), Madrid, Istanbul, London, Budimpešta,… Tako će to biti treće ljetne olimpijske igre u povijesti koje će se održati u Australiji, nakon Melbournea 1956. i Sydneyja 2000. godine te druge za vrijeme kojih će u gradu-domaćinu biti zima (Rio de Janeiro 2016.), budući da će se one održati od 23. srpnja do 8. kolovoza, dakle, u vremenu kada je na južnoj hemisferi zimsko doba. Međutim, u to doba godine ondje su ugodne temperature koje se kreću oko 20 stupnjeva Celzijusa.

Podsjetimo, u međuvremenu će se održati ljetne Olimpijske igre u Parizu 2024. te u Los Angelesu 2028. godine, a zimske u Pekingu 2022. te u Milanu i Cortini 2026. godine. Domaćina zimskih Olimpijskih igara 2030. saznat ćemo na zasjedanju MOO-a za dvije godine.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Košarka

Ikona Splita na klupi prve momčadi