Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tenis

Paviću i Kichenok pripao maraton protiv Mektića i Pere, Dodig također uspješan u mixu

Mektić Pavić mix wimbledon
FOTO: Screenshot

Danas su na Wimbledonu nastupila tri hrvatska predstavnika u mješovitim parovima. Najprije je Ivan Dodig u paru s Latishom Chan izborio drugo kolo, dok je u međusobnom dvoboju između partnera Nikole Mektića i Mate Pavića, kao pobjednik izašao Mate sa svojom partnericom Liudmilom Kichenok.

Nakon uspješnog početka u konkurenciji parova s Austinom Krajicekom, Ivan Dodig je danas krenuo u pohod na četvrti Grand Slam u konkurenciji mješovitih parova Latishom Chan s Kineskog Taipeha. Nakon preko dva sata igre, njih dvoje su s 2-1 u setovima svladali Indijca Rohana Bopannu i Kanađanku Gabrielu Dabrowski.

Indijsko-kanadska kombinacija je bolje otvorila meč te je povela s 4:1 nakon što je oduzela servise i Ivanu i Latishi. Imali su priliku doći i do 5:1, no Dodig i Chan su spasili break priliku. Nakon toga je uslijedila kazna za Bopannu i Dabrowski te su Dodig i Chan izjednačili na 4:4.

Prvi set je odlučen u tiebreaku u kojem je viđen samo jedan “mini-break”, a pri rezultatu od 3-3 su ga napravili Rohan i Gabriela. U konačnici su odlučujuću igru dobili sa 7-5.

U drugom setu su viđene samo dvije break prilike, a obje su imali Dodig i Chan. Nakon što su Bopanna i Dabrowski spasili break loptu kod zaostatka od 1:0, kod 4:3 nisu uspjeli pa su Ivan i Latisha izjednačili na 1-1 u setovima dobivši drugi set sa 6:3.

Dodig i Chan su ključan break trećeg seta napravili pri rezultatu od 1:1 kada su iskoristili drugu break priliku. Kod vodstva od 4:3 su morali spasiti jednu priliku za oduzimanje servisa, a kada su to uspjeli, uspješno su priveli meč kraju te su treći set osvojili sa 6:4.

U susretu drugog kola ih očekuje meč protiv Britanaca Joea Salisburyja i Heather Watson kojima je ovo prvi zajednički turnir u karijerama.

U pretposljednjem meču dana u mješovitim parovima, snage su odmjerili Nikola Mektić i Zadranka koja nastupa pod američkom zastavom Bernarda Pera te Mate Pavić i Ukrajinka Liudmila Kichenok. Gledali smo maratonski meč kojeg su s 2-1 u setovima, poslije tri tiebreaka, dobili Mate i Liudmila.

Prvi set je odlučen u tiebreaku nakon što su Mate i Liudmila propustili čak 5 break lopti, dok su Nikoli i Bernardi do odlučujuće igre dopustili tek poena. Iako su Pavić i Kichenok poveli s 3-1 u tiebreaku, Mektić i Pera su osvojili pet uzastopnih poena i tako okrenuli set na svoj mlin. U konačnici su ga dobili sa 7-5.

Hrvatsko-ukrajinska kombinacija je povela s 3:0 te su imali dvije break lopte za još većih 4:0. Spasili su to Mektić i Pera, a ubrzo su i oni došli do dvije break prilike te su već prvu iskoristili za smanjenje zaostatka na 4:3.

Kod rezultata od 4:4, Mektić i Pera su imali tri vezane break prigode, no Pavić i Kichenok su sve tri spasili i na koncu poveli s 5:4. Na kraju se i drugi set odlučio u tiebreaku.

Prvi “mini-break” su za vodstvo od 1-0 napravili Mektić i Pera nakon što je Pavić jednu lopticu poslao u out. Ispravio je Mate tu pogrešku već u sljedećem poenu volejem na mreži kojim je izjednačio na 1-1.

Pavić i Kichenok su do ključne prednosti došli s dva “mini-breaka” na Perin servis kojim su ostvarili vodstvo od 5-2. Na 1-1 u setovima su izjednačili osvojivši tiebreak sa 7-4.

Mate i Liudmila su prvi došli do break lopti u trećem setu, ali Nikola Mektić je s kvalitetnim servisima spasio obje te su on i Pera došli do vodstva od 3:2. Kod vodstva od 4:3, Mektić i Pera su imali dvije odvojene break prigode, ali nisu ih uspjeli pretvoriti u oduzimanje servisa.

Kao i prethodna dva i treći set je odlučen u tiebreaku. Pavić i Kichenok su prvi “mini-break” napravili kod vodstva od 4:3, a uzvratili su im Mektić i Pera kod 8:6 nakon sjajnog Bernardinog winnera za smanjenje zaostatka na 8:7.

Ključan poen su Mate i Liudmila osvojili na svojoj prvoj meč lopti kod vodstva od 10:9 kada je Ukrajinka snažnom dijagonalom iskoristila nešto slabiji drugi Perin servis te Zadranka taj udarac nije uspjela vratiti u teren već je loptica završila u mreži.

Ostavi komentar

Tenis

Hrvatski tenisač Nikola Mektić je u paru s Britancem Julianom Cashom danas igrao finale ATP turnira u Sofiji. Nažalost, nakon vrlo izjednačenog meča, bolji...

Tenis

Hrvatski tenisač Nikola Mektić je danas izborio plasman u finale ATP turnira u Sofiji. On je u paru s Britancem Julianom Cashom sa 7:5...

Tenis

Hrvatski tenisač Nikola Mektić je danas u paru s Britancem Julianom Cashom izborio plasman u polufinale ATP turnira u Sofiji. Njih dvojica su sa...

Tenis

Nakon što su jučer svladali prvi par svijeta, Ivana Dodiga i Austina Krajicek, Mate Pavić i Harri Heliovaara su danas u polufinalu Mastersa u...