Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tenis

Pobjedom u San Remu, Škugor sve bliže Top 100

Foto: Screenshot

Trideset šestogodišnji Šibenčanin Franko Škugor proživljava svoju drugu tenisku mladost.

Nakon brojnih ozljeda s kojima se mučio u posljednje vrijeme Franko se po svemu sudeći i više nego uspješno oporavio te je u paru sa Rumunjom Victorom Corneom stigao do naslova na ATP Challengeru u talijanskom San Remu pobijedivši u finalu brazilsko srpski par, Nikolu Ćaćića i Marcela Demolinera sa 6:2, 6:3.

U dosadašnjih pet zajedničkih nastupa, hrvatsko rumunjska kombinacija izborila je već dva naslova, uz tri finala, te je Škugor tako došao do 29. trofeja u karijeri. Najveći uspjeh zasigurno je pobjeda na jakom turniru iz serije Masters 1000 prije četiri godine u paru sa Nikolom Mektićem, no ne treba zaboraviti niti dva izborena polufinala u Wimbledonu s istim suigračem.

Posljednji uspjesi vidjet će se i na najnovijoj ATP ljestvici u ponedjeljak, obzirom da bi Škugor trebao skočiti za čak 23 mjesta i postati 113. na listi igrača parova. Nije to ni blizu najboljeg rezultata karijere iz 2019. kada je bio 17. igrač svijeta u parovima no i u povratak u TOP 100 bio bi veliki uspjeh za našeg tenisača.

Ostavi komentar