Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

hrsport.hr

Rukomet

DIGNULI SE IZ MRTVIH Kauboji na mišiće do pobjede protiv Portugala!

San o Tokiju još je uvijek živ!

Foto: Twitter HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Portugal s 25:24 i došla na korak do Olimpijskih igara. Olimpijski kvalifikacijski turnir Hrvatska je započela porazom od Francuske, a pobjeda protiv Portugala bila je imperativ. Međutim, to tako na terenu i nije bilo. Prvo poluvrijeme hrvatski rukometaši odigrali su bezidejno u napadu, a obrana statična, nepokretljiva i na trenutke u potpunosti izvan igre. Nevjerojatan je podatak da su hrvatski rukometaši u 15 minuta igre postigli samo četiri gola, a još poraznije je da više od osam minuta nisu postigli pogodak. Božica Fortuna ipak se osmjehnula Hrvatskoj. U nekoliko napada Portugalci se isto nisu snašli te nisu otišli na ozbiljniju prednost. Na odmor se otišlo sa samo -3, 9:12.

Preokret u drugom poluvremenu


Na početku drugog poluvremena više ne gledamo lošu Hrvatsku, već očajnu Hrvatsku, a Portugal odlazi na + 6. U 36. minuti igre na semaforu stoji 10:16. Kada smo svi pomislili da je to kraj i da Hrvatska neće vidjeti Tokio, Čupić je ipak odlučio da mu se ide u japansku prijestolnicu. Začetnik je ludog preokreta, a odlučno su ga u tome naumu pratili David Mandić i Luka Cindrić. Hrvatska opet ide na individualnu kvalitetu i uz pomoć nekoliko portugalskih pogrešaka, stiže rezultat. Nakon početnih 1:0, Hrvatska stiže u svoje drugo vodstvo na utakmici 24:23 golom Duvnjaka na prazan gol Portugalaca. Nakon toga vodstva, Branquinho izjednačava na 24:24, a 20 sekundi prije kraja Cindrić pogađa za konačnih 25:24! Pobjeda je tu i treba se pripremiti za Tunis.

Hrvatski rukomet treba hitne reforme

Zadovoljni smo rezultatom, ali jesmo li zaista istinski zadovoljni stanjem? Igra Hrvatske, rukometne velesile, ne zadovoljava kriterije. Još nas sve više zabrinjava činjenica da osvježenja u mladim igračima nema. Hrvatski rukomet ne može igrati na individualizam, kako u reprezentaciji, tako niti u savezu, a niti u ligi. Rukomet je ekipni sport, savez čini više ljudi od jednoga, a ligu čini više klubova od jednoga. Hrvatski rukomet, hitno mora napraviti generalne reforme kako ne bi doživio kobnu sudbinu odbojke i košarke. Vjerujemo da će individualna kvaliteta presuditi Tunisu, ali to ne mora značiti i odlazak na Olimpijske igre, ako susret Francuske i Portugala ode u neželjenom smjeru.

HRVATSKA – Portugal 25:24 (9:12)

HRVATSKA: Šego (4), Pešić (1); Marić 2, Duvnjak 2, Horvat, Karačić, Štrlek 1, Čupić 9 (5), Musa 1, Mamić, Šebetić, Cindrić 4, Mandić 4, Kozina, Martinović 2, Pavlović. Izbornik: Hrvoje Horvat.

Portugal: Capdeville, Gaspar (7); Portela 2, Iturriza 5, Martins 3, Moreira, Rui Silva 2, Salina 1, Rocha, Branquinho 1, Cavalcanti, Areia 3 (1), Gomes 3, Fernandez, Frade 2, Magallaes 2. Izbornik: Paolo Perreira.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Rukomet

Završetak najlošije europske sezone u povijesti kluba

Rukomet

Povratak nakon pet godina u hrvatskog prvaka