Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

hrsport.hr

Rukomet

Ivan Čupić: „Neka nova Hrvatska“

Foto: Facebook HRS

Još nas samo pet dana dijeli do povratka hrvatske muške rukometne reprezentacije. Više od devet mjeseci Kauboji nisu jahali te je napokon stiglo vrijeme da se popnu na svoje konje i uzjašu prema novim pobjedama. Na putu prema prvoj pobjedi stajat će im reprezentacija Mađarske u EHF EURO Kupu, natjecanju koje se tek treba popularizirati među rukometnim navijačima. Povratak Kauboja utakmicama dogodit će se u Osijeku, a povratak okupljanjima dogodio se danas u zagrebačkom hotelu Westin.

Čupić izašao iz samoizolacije

Imao je izbornik Lino Červar podosta glavobolja koga pozvati na okupljanje za jedinu utakmicu u studenom (isprva su bile dvije, no Slovačka je otkazala svoj dvoboj). Razlog je jasan te ga se ne treba spominjati. Međutim, nejasna je bila situacija s povratnikom u reprezentaciju, Ivanom Čupićem, koji je, na sreću, na vrijeme izašao iz samoizolacije te se odmah priključio ostatku Kauboja.

Pet Gromova na popisu

Brojni su pozvani igrači otpali, poput Josipa Božića-Pavletića, Mateja Hrstića, Davida Mandića, Ivana Pešića, Marina Šipića i Mate Šunjića, a u posljednji trenutak objavljeno je kako, također, neće biti niti Igora Karačića, Marka Mamića i Lovre Mihića. Mnogi bi pomislili, kada bi vidjeli popis „otpalih“: „Pa tko će nam igrati?“. Bez brige, široku paletu sjajnih igrača ima Lino Červar, a prednjače igrači odličnog našičkog Nexea, s pet rukometaša (Car, Jelinić, Jaganjac, Vida, Mileta) plus pomoćnim trenerom, Hrvojem Horvatom. Naravno, prisutne će biti i svjetske klase u obliku Duvnjaka, Cindrića i Štrleka.

„Drugačija Hrvatska u usporedbi s onom kad sam odlazio“

Ivan Čupić svjestan je promjena koje su se događale u reprezentaciji unazad nepune tri godine otkad nije bio dijelom Kauboja: „Nedostaje sve, i malo drugačijih treninga, i malo da promijeniš sredinu i sigurno da je ovo sada neka nova Hrvatska i neka malo drugačija, nego u ono vrijeme kad sam ja otišao, prije dvije i nešto godine, ali uzbuđen sam, sretan i drago mi je da sam zdrav i da sam opet tu.“

„Naše misli su s onima koji nisu ovdje“

Izborniku Červaru zdravlje je na prvom mjestu: „Došli smo ovdje, drago mi je da su igrači, oni koji su zdravi, došli ovdje. Oni koji nisu ovdje, mislimo o njima, naše misli su i s njima i naravno čekamo opet naredno okupljanje kad ćemo biti svi, kad ćemo se pripremati za Svjetsko prvenstvo. Poruku šaljemo svima, i našim rukometašima i našim navijačima, poruku ohrabrenja i nade i želje da svi budemo zdravi te da nam bude bolje.“

Devet pobjeda iz 11 susreta s Mađarskom

S Mađarskom se naša reprezentacija posljednji put sastala u prvom krugu Svjetskog prvenstva 2017. godine (31:28), a u 11 međusobnih susreta, samo su nam dvaput nanijeli poraz, i to oba puta u kvalifikacijama za europska prvenstva. Najprije, 1998. godine (27:28), a potom i deset godina kasnije (28:30). Novi dvoboj ove dvije momčadi na rasporedu je u subotu s početkom u 18 sati.

Popis igrača za susret protiv Mađarske u Osijeku

 1. MARIN ŠEGO – Montpellier (Fra)
 2. MORENO CAR – Nexe (Hrv)
 3. MANUEL ŠTRLEK – Veszprem (Mađ)
 4. MARIN JELINIĆ – Nexe (Hrv)
 5. ŽELJKO MUSA – Magdeburg (Nje)
 6. MARINO MARIĆ – Melsungen (Nje)
 7. ILIJA BROZOVIĆ – Hannover (Nje)
 8. ANTE KUDUZ – Dinamo Bukurešt (Rum)
 9. DOMAGOJ DUVNJAK – Kiel (Nje)
 10. HALIL JAGANJAC – Nexe (Hrv)
 11. LUKA CINDRIĆ – Barcelona (Špa)
 12. DOMAGOJ PAVLOVIĆ – Melsungen (Nje)
 13. ŠIME IVIĆ – Erlangen (Nje)
 14. IVAN MARTINOVIĆ – Hannover (Nje)
 15. IVAN VIDA – Nexe (Hrv)
 16. FRAN MILETA – Nexe (Hrv)
 17. IVAN ČUPIĆ – Vardar (Sj. Mak)
Foto: Facebook HRS
Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Rukomet

Vratar Hrvatske sa "srebrnog" Eura dao je svoje mišljenje na igru Hrvatske uoči drugoga kruga

Rukomet

Od glavnih figura jedino Stepančića nema