Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

hrsport.hr

Rukomet

„Kaubojke“ sigurno nastupaju na europskoj smotri krajem godine

Foto: hrs.hr

Europska rukometna organizacija, zajedno s rukometnim savezima Norveške i Danske, objavila je kako će se Europsko prvenstvo za rukometašice, koje je na rasporedu od 3. do 20. prosinca u Danskoj i Norveškoj, održati po planu. Jedino što se neće igrati u svim gradovima u kojima se Euro trebao igrati.

Sve „norveške“ utakmice u Trondheimu

Hrvatske rukometašice smještene su u skupinu C s Nizozemskom, Mađarskom i Srbijom, a dvoboji te skupine igrat će se u norveškom Trondheimu. I to je jedini norveški grad koji će ugostiti najbolje ženske rukometne reprezentacije krajem godine. Naime, Norveški rukometni savez odlučio je kako će se sve utakmice u njihovoj zemlji odigrati u Trondheimu. To znači da taj grad dobiva, uz dvoboje skupina C i D, i domaćinstvo polovice utakmica drugog kruga koje su se trebale odigrati u Stavangeru, te završnicu (polufinala, za treće mjesto i finale) koja se trebala održati u Oslu. Donesena je takva odluka kako bi se smanjili novčani gubici između reprezentacija i organizatora te radi smanjenja širenja virusa.

U Danskoj se nadaju brojci većoj od 500 gledatelja

Danska rukometna organizacija još uvijek stoji pri tomu da se dvoboji odigravaju u oba njihova grada, Herningu i Fredrikshavnu. EHF bi se trebao prilagoditi epidemiološkim mjerama u državama-organizatorima, tako da je na skandinavskim zemljama koliko će gledatelja puštati u dvorane. U Norveškoj zasad imaju u planu u svoje dvorane ne puštati više od 200 gledatelja, dok je u Danskoj ta brojka nešto viša – 500. U Danskoj se trude povećati dopušteni kapacitet na više od 500 navijača po utakmici, a vidjet ćemo hoće li im to uspjeti.

Otvaranje s Mađaricama

Europsko prvenstvo počinje 3. prosinca u Trondheimu dvobojem skupine D između Rumunjske i Njemačke. Naše će rukometašice svoj prvi sraz odigrati u istom gradu, samo dan kasnije protiv europskih prvakinja iz 2000. godine, Mađarske.

Raspored utakmica hrvatske reprezentacije

04.12.2020. Mađarska – HRVATSKA (18:15 h)

06.12.2020. HRVATSKA – Nizozemska (18:15 h)

08.12.2020. Srbija – HRVATSKA (18:15 h)

Foto: EHF Euro

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Rukomet

Vratar Hrvatske sa "srebrnog" Eura dao je svoje mišljenje na igru Hrvatske uoči drugoga kruga