Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

hrsport.hr

Rukomet

MATEJ AŠANIN ZA HR SPORT NAKON PRVE POBJEDE NA TURNIRU: „U Martinoviću se nazire svjetska klasa“

Komentar Ašanina nakon paljenja “kaubojskih” motora

Foto: Facebook HRS / Montaža: hrsport.hr

Druga etapa, nadamo se, devetoetapne „utrke“ prošla je u redu. Niti više niti manje od toga. Napredak je vidljiv u odnosu na prvi susret, i to bez Luke Cindrića koji se uputio k Barceloninim klupskim liječnicima na pregled zbog ozljede prepona. Prvi dio susreta protiv Angole pokazao je „japansku“ sliku Kauboja, a drugi poboljšanu verziju slike koja će, i dalje se nadamo, tijekom turnira biti sve bolja i bolja. Glavno da je osiguran plasman u drugi krug, a sutra nas očekuje borba za prvu poziciju u skupini koja će donijeti najviše prenesenih bodova dalje. Jednim okom pratit ćemo i dvoboj Japana i Angole te potiho navijati za afričku ekipu koja će pokušati preko raspoloženih i favoriziranih Samuraja izboriti prolaz među 24 najbolje reprezentacije svijeta. Ako svladamo Katar, a Angola Japan, dalje prenosimo maksimalna četiri boda.

„Naša obrambena čvrstoća izazvala ih je na greške“

Matej Ašanin, koji se oporavlja od ozljede leđa na relaciji Zagreb – Samobor, zaključio je kako je obrana bila ključ rezultatskog odvajanja od Angole, obrana kojom se utakmice, većinski, i pobjeđuju. Ističu to i brojni stručnjaci:

„Prvo poluvrijeme odigrali smo nekako nesigurno, jako slično kao protiv Japana, a onda u drugih pola sata uslijedio je potpuni slom angolskog otpora. Naša obrambena čvrstoća izazvala ih je na mnogo grešaka te smo mi to znali itekako kazniti.“

„Budućnost našeg rukometa“

Nagrada za najboljeg igrača dvoboja pripala je Matejevom vratarskom kolegi, Ivanu Pešiću, koji se istaknuo obranama u drugom dijelu, među kojima su se izdvojila dva obranjena sedmerca. Nagrada je mogla, komotno, pripasti nekom od dva Ivana, Čupiću ili Martinoviću. Za potonjeg same riječi hvale. I od našeg komentatora:

„O Ivanu mogu reći samo sve najbolje. Dečko je budućnost našeg rukometa, igrač u kojeg ćemo se itekako uzdati u skorašnje vrijeme te se već u njemu nazire svjetska klasa. To je pokazao, kako protiv Japana, tako i protiv Angole. Dakle, u svoja prva dva nastupa na svjetskim seniorskim prvenstvima.“

MVP SP-a do 21 godine 2019.

Važno je naglasiti na „seniorskim“, budući da je na svjetskim smotrama mlađih kategorija briljirao. Prije dvije godine osvojio je nagradu za najkorisnijeg igrača SP-a do 21 godine te mu želimo da isto veličanstveno ostvarenje poluči i u godinama koje su ispred njega. Svijetlim godinama, kako za njega, tako i za hrvatsku reprezentaciju, koja će sutra od 18 sati pokušati svladati Katar te tako s prve pozicije ući u drugu fazu turnira.

Foto: Facebook HRS

Potvrđena je informacija da će Marin Šego biti u zapisniku već za sutrašnju utakmicu protiv Katara. Zamijenit će Matu Šunjića.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Rukomet

Ponajbolja Lokosica dala nam je svoj komentar na sinoćnju tragediju

Rukomet

U spomen na legendu hrvatskog i svjetskog rukometa

Rukomet

Odlazak istinskog velikana hrvatskog rukometa