Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Rukomet

Paket24 Premijer liga: Proširenje na 16 klubova, vraća se finalna serija

Nema više stare “Premijerke”

Foto: Facebook HRS

Nakon što smo navikli na ustaljeni sustav rukometne Premijer lige, zbog sponzorskih razloga nazvane – Paket24 Premijer liga, u kojem se natječe deset klubova, plus PPD Zagreb i Nexe koji se kasnije priključuju, taj će se sistem promijeniti od nadolazeće sezone. Najveća je promjena proširenje „Premijerke” na 16 klubova što znači da niti jedan klub neće ispasti iz najvišeg razreda hrvatskog rukometa.

Premijer liga od sezone 2021./22. donekle će izgledati kao SEHA liga. Tih 16 momčadi bit će podijeljeno u dvije skupine po osam ekipa te će igrati dvokružnim sistemom. Stoga će ukupno biti 14 kola. Velika je novost što će PPD Zagreb i Nexe, dva najjača hrvatska kluba, započeti s natjecanjem od samog početka. Šest najboljih momčadi iz osnovnog dijela sezone plasirat će se u Ligu za prvaka, dok će se preostalih deset klubova boriti za ostanak, odnosno, za poredak. Ekipama iz Lige za prvaka svi će se bodovi, potom, obrisati, dok će onima iz donjeg dijela poretka bodovi biti „memorirani”, no samo oni koji su stečeni u međusobnim okršajima.

Što se tiče finala, vraćamo se starom sustavu. Nekada se finale prvenstva Hrvatske sastojalo od više utakmica, pa će tako biti i od iduće sezone. Prvi finalist koji ostvari tri pobjede novi je (ili stari) rukometni prvak „Lijepe naše”. Spomenute izmjene donesene su na izvanrednoj sjednici Skupštine Hrvatskog rukometnog saveza održane danas.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Košarka

Ikona Splita na klupi prve momčadi