Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

hrsport.hr

Rukomet

PPD Zagreb i Podravka rasadnici talenata

Nadaleko je poznato koliko je sjajnih mladih rukometašica i, pogotovo, rukometaša Hrvatska dala Europi i svijetu u posljednjih 30 godina. Dobro, možda trenutno ne bilježimo uspjehe u klupskom rukometu kao nekada, no to nije tako zbog nedostatka talenata, nego nedostatka novca da se naši klubovi mogu ravnopravno boriti s mnogo bogatijim ekipama. U reprezentativnom rukometu neka je drugačija priča, pa stoga svjedočimo konstantnim uspjesima naše muške reprezentacije. Tako je, ljudi, i peta i šesta mjesta uspjeh su za malu zemlju poput Hrvatske, a ne samo medalje. To je samo bonus. Dovoljan je podatak da je hrvatska muška reprezentacija od 2003. godine i onog opjevanog zlata u Portugalu svake godine, na svakom velikom natjecanju bila među šest najboljih reprezentacija. Dakle, na 22 natjecanja u nizu! Bez Mediteranskih igara. Nitko na svijetu nema to, niti Francuzi, niti Danci

Zagreb četvrti, Podravka sedma

U jeku priprema za nadolazeću sezonu, EHF je na svojim službenim internetskim stranicama objavio listu deset klubova u kojima mladi igrači i mlade igračice mogu najbolje i najbrže napredovati. I gle čuda, imamo dva predstavnika na popisu, jedini uz Sloveniju (Krim i Celje). To su, dakako, Podravka (na sedmom mjestu) i Zagreb (na četvrtom mjestu).

„Nove djevojke dolaze godinu za godinom“

Za RK Podravka Vegeta, EHF je sročio sljedeće: „Većina igračica koje nastupaju u hrvatskoj reprezentaciji brane boje ili Lokomotive ili Podravke. Klub iz Koprivnica ima poznatu školu rukometa, te najtalentiranije djevojke sa sjevera Hrvatske dolaze u Podravku, bivšu pobjednicu Lige prvakinja. Kao i kod mnogih klubova na listi, i kod njih postoji ogroman broj talenata te nove djevojke stižu godinu za godinom“.

„Svi koji nešto znače hrvatskom rukometu, igrali su za Zagreb“

RK PPD Zagreb smjestili su na četvrto mjesto: „Kada pogledate tko je tko u hrvatskom rukometu, shvatit ćete da su sve zvijezde, legende i osvajači medalja igrali za Zagreb. Neki od njih na seniorskoj razini, no većina je bila tamo još u mlađim danima. Svake sezone, Zagreb brusi talente koje, potom, izvozi. U proteklom desetljeću, Domagoj Duvnjak, Filip Ivić, Luka Stepančić i Domagoj Pavlović su samo nekoliko primjera na jako dugoj listi. Trenutno, brojni vrhunski klubovi „bacili“ su oko na nadolazeću generaciju, od kojih se izdvajaju David Mandić i Marin Šipić“.

EHF-ova lista

Ovako izgleda top deset lista EHF-a:

1. Celje Pivovarna Laško (Slovenija, m)

2. Budućnost (Crna Gora, ž)

3. Ferencvaroš (Mađarska, ž)

4. PPD Zagreb (Hrvatska, m)

5. Krim Mercator (Slovenija, ž)

6. Barcelona (Španjolska, m)

7. Podravka Vegeta (Hrvatska, ž)

8. Aalborg (Danska, m)

9. Porto (Portugal, m)

10. Elverum (Norveška, m)

  • m – muški klub
  • ž – ženski klub
Foto: Facebook EHF Champions League
Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati