Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

hrsport.hr

Rukomet

Sukob dva najbolja hrvatska kluba: „Nismo tražili prekid prvenstva, nego samo odgodu“

Javni dopis hrvatskog prvaka

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Našički Nexe nije dugo trebao čekati na odgovor svog najvećeg rivala. Jučer su se razbuktale strasti nakon što je klub iz Našica poslao dopis u Hrvatski rukometni savez kojim zahtijevaju da se želja PPD Zagreba za prekidom domaćeg prvenstva ne ostvari. U poduljem tekstu osvrnuli su se na sve i svašta, napadajući daleko najtrofejniji hrvatski klub uzduž i poprijeko, a danas im je stigao odgovor.

U svom, svojevrsnom, kontra-dopisu, iz hrvatskog prvaka jasno su naznačili da nisu od HRS-a zatražili prekid prvenstva, nego samo privremenu odgodu budući da zagrebaši trenutno imaju mnoštvo igrača u samoizolaciji, kao i na popisu ozlijeđenih. Danas i sutra trebali su igrati svoje susrete osmine finala Lige prvaka protiv Flensburga, no EHF je, uvidjevši bezizlaznost iz trenutne situacije, izravno poslao Nijemce u sljedeću fazu natjecanja.

U dopisu koji je poslan i javnosti, PPD Zagreb jasno ističe želju da se Paket24 Premijer liga završi i da se odigraju preostali susreti Kupa. Također, brane se od napada Nexeovog predsjednika, Josipa Ergovića, koji „insinuira o financijskim i organizacijskim problemima RK PPD Zagreba“. Svašta nešto još je u dotičnom dopisu navedeno, a ako vas zanima, pročitajte ga u cijelosti ispod…

Poštovani prijatelji rukometa,

Tragom informacije koja se pojavila u hrvatskim medijima i priopćenja koje je javnosti poslao klub iz Našica, rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb želi Vas obavijestiti da nikada i nigdje nije tražio prekid prvenstva, već samo odgodu dok se ne stvore normalni uvjeti za natjecanje. U situaciji kada je 16 naših igrača van stroja, a od toga 10 u samo(izolaciji) i kada smo zbog toga morali otkazati utakmice osmine finala Lige prvaka sa Flensburgom, nekorektno je i nesportski optužiti PPD Zagreb da želi prekid prvenstva. Tragična je činjenica da problem s koronom koji se pojavio u našem klubu bolje razumiju u Beču, nego u Našicama. RK PPD Zagreb apsolutno želi da se Paket24 Premijer liga završi, da se odigraju preostali susreti Kupa i održi Festival rukometa, ali ne po cijenu zdravlja igrača, stručnih stožera i djelatnika ne samo našeg kluba već i svih drugih klubova Paket24 Premijer lige koji većinski podržavaju zahtjev za privremenim prekidom prvenstva.

Stav je PPD Zagreba da se u suradnji svih klubova i Hrvatskog rukometnog saveza pokuša pronaći rješenje da se igrači svih klubova, službene osobe i djelatnici koji sudjeluju u organizaciji utakmica cijepe i da se na taj način potencijalni rizik zaraze svede na najmanju moguću mjeru. Za nas je potpuno nevažno hoće li sezona završiti 30. svibnja kao što je to prvobitno bilo planirano kalendarom natjecanja HRS-a ili 30. lipnja kao što to traži EHF. Naše drage sportske prijatelje podsjećamo da će mnoge lige, pa i ona najjača njemačka Bundesliga svoje posljednje kolo imati 27. lipnja. Mišljenje RK PPD Zagreb po pitanju završetka Paket24 Premijer lige je potpuno jasno, smatramo da se liga treba i mora završiti u dvoranama naših klubova, i to u roku do 30. lipnja koji je optimalan rok da osiguramo minimum neophodnih uvjeta i regularnost prvenstva, a koji je i krajnji rok po EHF-u.

Svakako ne smatramo rješenjem za hrvatski rukomet da RK PPD Zagreb, ili bilo koja druga momčad igra sa većinom igrača iz juniorskog ili kadetskog pogona što bi očito pojedinima odgovaralo ne bi li ostvarili ciljeve za koje nisu sposobni u regularnim uvjetima. U ovom trenutku ni jedan hrvatski klub više ne igra u Europi. Prema tome svi se mogu posvetiti domaćim natjecanjima. Da bi njihova regularnost bila maksimalna, smatramo da je ideja o prekidu dok se ne stvore jednaki uvjeti za sve jedina ispravna. Svako drugo zlonamjerno tumačenje i podmetanja poput onoga da se sve odgađa za kolovoz kada će RK PPD Zagreb biti igrački jači, maliciozna su i ne doprinose sportskom fair playu i suparništvu, niti su takva rješenja izvediva i moguća. Odluku o svemu navedenom donose tijela HRS-a čijeg je Upravnog odbora gosp. Ergović i član, pa će imati i prigodu da na sjednici navedenog tijela jasno artikulira svoje stavove.

Osim navedenog, vidimo i da gosp. Ergović insinuira i o financijskim i organizacijskim problemima RK PPD Zagreba, pa bismo ga uputili na javno dostupna financijska izvješća našeg kluba na našim stranicama koja ga u potpunosti demantiraju, za razliku od izvještaja RK Nexe koji nisu dostupni za sve godine iako je to zakonska obveza prema Zakonu o sportu članak 76.a, stavak 2., ali to mu očito nije problem. I na kraju, jedna stara mudra izreka kaže „teško onome tko u paklu traži ključeve raja“.

Srdačan sportski pozdrav, RK PPD Zagreb

U svrhu saznanja odakle informacija Nexeu da PPD Zagreb želi prekinuti prvenstvo, poslali smo upit u našički klub. Odgovor čekamo…

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Rukomet

Usporedba Nexea i Metkovića s početka ovog stoljeća