Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Rukomet

Umjesto festivala rukometa – festival odgoda: Odgođen i susret EURO Kupa sa Slovačkom

Foto: Facebook HRS

Najbolji hrvatski klubovi trenutno su na statusu stand-by u europskim natjecanjima dok god se situacija s pandemijom malo ne smiri, odnosno, dok god brojka zaraženih ne opadne. U sjeni masovnih odgoda u Ligi prvaka i Ligi prvakinja, kao da smo malo zaboravili na hrvatsku rukometnu reprezentaciju koja bi uskoro trebala odigrati prve dvije utakmice EHF EURO Kupa, natjecanja na kojemu bi se trebali natjecati finalisti posljednjeg Eura, dakle, Hrvatska i Španjolska te domaćini sljedećega, Mađarska i Slovačka. Ključne riječi ovdje su „trebala“ i „trebali“ jer u današnjem (sportskom) svijetu ništa nije sigurno.

Slovaci odgodili oba svoja susreta

Susret u Bratislavi između Slovačke i Hrvatske TREBAO se odigrati 4. studenog s početkom u 18:30 sati, no s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju koja je po stručnjacima sve lošija u Slovačkoj (malo manje od 3400 novooboljelih u posljednja 24 sata), dvoboj se odgađa. Slovački rukometni savez odlučio je kako nema smisla odigrati niti susret drugoga kola protiv europskih prvaka Španjolaca, kojemu je prvotni termin bio 7. studenog na Pirenejskom poluotoku.

Okupljanje Kauboja u ponedjeljak

Koliko god se trenutna situacija u Hrvatskoj prikazivala alarmantnom, Hrvatski rukometni savez odlučio je ne poduzimati nikakve mjere te termin okupljanja igrača i termin odigravanja domaćeg sraza s Mađarskom ostaje kakav je. Stoga, za tri dana (u ponedjeljak, 2. studenog) slijedi okupljanje Kauboja u prijepodnevnim satima u Zagrebu, a dvoboj s Mađarima u Osijeku TREBAO bi se odigrati 7. studenog s početkom u 18 sati. Dakle, ako se utakmica u Osijeku održi u navedenom terminu, od posljednjeg dvoboja hrvatske rukometne reprezentacije proći će devet mjeseci i 12 dana (finale Eura). Uistinu, nedostaju nam naši Kauboji…

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Rukomet

Usporedba Nexea i Metkovića s početka ovog stoljeća