Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Rukomet

Ovakvom će loptom hrvatski rukometaši pucati na medalju u Egiptu

Foto: Twitter IHF

Od 2015. godine tvrtka Molten je dobavljač lopti IHF-u za svjetska rukometna prvenstva. Dakle, od Svjetskog prvenstva u Kataru igra se s njihovim loptama, a nema niti razloga da bude drugačije jer rukometaši nemaju prigovora na Molten-lopte. Još je ostalo malo više od četiri mjeseca do početka novog Svjetskog prvenstva u Egiptu, a IHF je javnosti predstavio izgled lopte kojom će se igrati u egipatskim dvoranama. Zove se – NUEVA X5000 Egypt 2021 Edition.

Hijeroglifi i boje egipatske zastave

Inače, loptom NUEVA X5000 igraju se IHF natjecanja, samo što je ovo nadograđena varijanta lopte te, stoga, posebno dizajnirana. Lopta sadrži posebne linije u bojama egipatske zastave, a ono što odmah upada u oči su hijeroglifi koji simboliziraju bogatu egipatsku faraonsku povijest koja ljude povezuje s tradicijom ove sjevernoafričke zemlje. NUEVA X5000 sadrži posebne materijale koji pomažu kontroli lopte, s konstrukcijom od pjenaste ploče koja daje mekši osjećaj, dopuštajući bolji i kvalitetniji zahvat lopte. Od narednog mjeseca ova lopta naći će se u specijaliziranim dućanima.

Bez medalje s Moltenovim loptama

Prva Moltenova lopta koja se koristila na svjetskim prvenstvima bila je X5000 Qatar 2015 Edition, a tu loptu naši rukometaši neće pamtiti po najboljemu jer su s njom osvojili šesto mjesto. Zanimljivo je to da otkad se igra s loptama tvrtke Molten, naša reprezentacija nije osvojila medalju na SP-ima, a nadajmo se da će se to „prokletstvo“ prekinuti u Egiptu početkom iduće godine. Moramo podsjetiti kako je ždrijeb skupina SP-a u Egiptu na rasporedu za samo tri dana.

Foto: Facebook IHF

Top internet kladionice

1
100%
TOTAL SCORE

500kn bonusa na prvu uplatu

PSK je prva sportska kladionica u Hrvatskoj koja svih ovih godina uspijeva zadržati standard kakvog je postavila od samog početka.

2
100%
TOTAL SCORE

400 EUR bonusa na prvu uplatu

Mozzart je regionalna kladionica, sponzor brojnih poznatih klubova i sportaša, koja je postala jedna od najprestižnijih destinacija za klađenje u svijetu.

3
100%
TOTAL SCORE

1000kn paket dobrodošlice

Germania je jedna od najprepoznatljivijih kladionica, koja je na hrvatskom tržištu prisutna već više od 2 desetljeća.

4
100%
TOTAL SCORE

100% bonus do 5000kn

Favbet kladionica jedna je od najboljih hrvatskih kladionica koja svojim prepoznatljivim bonusima i ponudom, ruši sve standarde. Osim kladionice, tu je i casino sekcija s mnogo popularnih slot igara.

5
95%
TOTAL SCORE

Do 500kn dobrodošlice na prvu uplatu

Supersport kladionica jedna je od najpopularnijih u Hrvatskoj, što opravdava njena široka ponuda sportskih događaja.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Rukomet

Pobjedom je otvoren drugi krug.

Rukomet

Još jedna reprezentacija koja na klupi ima Islanđana