Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

hrsport.hr

Skijanje

DRUGI VELESLALOM U ADELBODENU Zubčić u novom napadu na top 3 plasman, u vodstvu domaći skijaš Meillard

Lov na novo postolje od 13:30 sati

Foto: Screenshot

Nakon jučerašnje sjajno odvožene dvije vožnje i novog postolja u Adelbodenu, Filip Zubčić ponovno je na skijama u svojoj najdražoj i najboljoj disciplini – veleslalomu. Na sreću, i danas je vrijeme poslužilo iznad ovog švicarskog skijališta, gdje nas je nekad Ivica Kostelić uveseljavao postoljima, ali i sam Filip koji je prošle godine upravo ovdje stigao do svog prvog pobjedničkog postolja karijere. Ako od 13:30 sati popravi plasman u odnosu na prvu vožnju (peto mjesto), smiješi mu se čak četvrto veleslalomsko penjanje na postolje.

Nije ga omeo niti težak pad Forda

Najbolje uvjete na ionako dobroj stazi iskoristio je domaći predstavnik, Loic Meillard, koji je zahvaljujući izostanku Žana Kranjeca, ušao u skupinu skijaša s najboljim startnim brojevima. Odvezao je možda i najbolju vožnju karijere, za vodstvo nakon prve vožnje ispred jučerašnjeg pobjednika Alexisa Pinturaulta (+0.30) i trenutno vodećeg veleslalomaša, Marca Odermatta (+0.70). Naš Zubčić dobio je startni broj pet, no svoj start dočekao je tek sat vremena nakon početka utrke zbog teškog pada Tommyja Forda na strmini prije dolaska pred cilj, te ga je helikopter morao prevesti u obližnju bolnicu.

32 stotinke sporiji od trećeg Odermatta

Filip je odradio vrlo dobru vožnju u kojoj nije napravio značajne pogreške, no nedostajalo je prave putanje na nekim vratima, a konačni zaostatak od +1.02 stigao je i nakon nešto slabije odrađene završne strmine. Međutim, Zubčić je samo četiri stotinke sporiji od četvrtoplasiranog Aleksandera Aamodta Kildea te 32 stotinke od trećeg Odermatta, što garantira novu borbu za novo postolje. Druga vožnja na rasporedu je od 13:30 sati na programu HRT-a 2.

Poredak nakon 1. vožnje

POZICIJASKIJAŠVRIJEME
1.Loic Meillard (Švi)1:09.38
2.Alexis Pinturault (Fra)+0.30
3.Marco Odermatt (Švi)+0.70
4.Aleksander Aamodt Kilde (Nor)+0.98
5.FILIP ZUBČIĆ (HRV)+1.02
6.Thibaut Favrot (Fra)+1.40
7.Roland Leitinger (Aut)+1.47
8.Gino Caviezel (Švi)+1.49
9.Justin Murisier (Švi)+1.51
10.Luca De Aliprandini (Ita)+1.78
Od 62 skijaša
Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Rukomet

Ako je iz svemira vidljivo da ne prolazi igra sedam na šest, zašto je forsirati?

Rukomet

Ako Pizarra i Simoneta "strpamo u džep", dvojbe oko prolaska među osam ne bi trebalo biti