Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

hrsport.hr

Skijanje

NOVI VELESLALOM U ADELBODENU: ZUBČIĆ OPET DRUGI! S NOVIH 80 BODOVA UČVRSTIO ČETVRTU POZICIJU UKUPNOG PORETKA

Četvrto postolje u šestom veleslalomu ove sezone!

Foto: Screenshot / Montaža: hrsport.hr

Imamo veleslalomskog majstora! Danas je stigla jedna od niza potvrda da je to tako. Filip Zubčić još se jednom popeo na postolje u veleslalomu, četvrti put u nizu. Prošle godine je u ovo doba na stazi u Adelbodenu doskijao do svog prvog postolja, a od tada ih je skupio čak sedam. Od tih sedam top tri plasmana, samo je jednom završio kao trećeplasirani (Santa Caterina 7. prosinca 2020.), što je još jedan u nizu dokaza kako Hrvatska ima jednog od najboljih veleslalomaša svijeta. I ne samo veleslalomaša, nego skijaša uopće.

Ušao u cilj s osam desetinki prednosti

Filip je u prvom laufu doskijao do petog mjesta, ponajviše zbog opreznijeg ulaska na završnu strminu, koje ga je koštalo nekoliko desetinki boljeg vremena. Međutim, budući da je Zubo „maher“ drugih vožnji, i danas je u drugom laufu potpuno „pustio“ skiju, vozeći sebi svojstveno, naizgled s puno pogrešaka, nemirno, no iznimno brzo i agresivno, doslovno, uliječući u neka vrata. Kraj staze odradio je izvrsno za glatkih osam desetinki prednosti pred Lucom De Aliprandinijem. Još jedno postolje bilo je nadohvat ruke, a kad je vodeći u poretku veleslaloma, Marco Odermatt, usporio u drugom dijelu staze, postajalo je jasno – Zubčić je ponovno među tri!

Fascinantan Pinturault

Onda se stazom spustio fenomenalni Alexis Pinturault i sve nas još jednom ostavio bez teksta. Ono što Filipu ovog trenutka nedostaje da bude na Pinturaultovoj razini je mirnoća, koju Francuz ima beskrajno mnogo, uz prisutnu brzinu i agresivnost. Prednost od 72 stotinke iz prve vožnje, Alexis je pretvorio u čak -1.26, što ga je i drugi put u dva dana dovelo do 100 bodova. Vodeći iz prvog laufa, Loic Meillard, podlegao je pritisku te nije stigao do svoje druge pobjede u karijeri. Na sredini staze napravio je veliku pogrešku koja ga je umalo stajala i postolja (dvije stotinke brži od četvrtog Odermatta). Ta je greška našem Zubčiću donijela poziciju i 20 bodova više.

Samo 46 bodova od trećeg Odermatta

Filip je ovom drugom pozicijom učvrstio treće mjesto u poretku veleslaloma (368 bodova) sa 123 boda više od četvrtoplasiranog Meillarda. I u ukupnom poretku Zubčić se odvojio na svojoj četvrtoj poziciji od prvog pratitelja, Henrika Kristoffersena (455 : 371). Time se Filip približio Odermattu na trećemu mjestu na samo 46 bodova koje bi mogao „poništiti“ već sutra u slalomu na istoj stazi. Za to mu treba još bolji rezultat nego na Sljemenu, gdje je bio peti. Sutra mu se pridružuje ostatak hrvatske momčadi: Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega. Navijamo za naše dečke da probaju ponoviti sljemenski grandiozni uspjeh.

Rezultati utrke

POZICIJASKIJAŠVRIJEME
1.Alexis Pinturault (Fra)2:18.36
2.FILIP ZUBČIĆ (HRV)+1.26
3.Loic Meillard (Švi)+1.65
4.Marco Odermatt (Švi)+1.67
5.Aleksander Aamodt Kilde (Nor)+1.69
6.Luca De Aliprandini (Ita)+2.06
7.Gino Caviezel (Švi)+2.20
8.Roland Leitinger (Aut)+2.24
9.Thibaut Favrot (Fra)+2.25
10.Justin Murisier (Švi)+2.54

Poredak veleslaloma (6/10)

POZICIJASKIJAŠBODOVI
1.Alexis Pinturault (Fra)440
2.Marco Odermatt (Švi)400
3.FILIP ZUBČIĆ (HRV)368
4.Loic Meillard (Švi)245
5.Tommy Ford (SAD)200

Ukupni poredak (16/38)

POZICIJASKIJAŠBODOVI
1.Alexis Pinturault (Fra)675
2.Aleksander Aamodt Kilde (Nor)560
3.Marco Odermatt (Švi)501
4.FILIP ZUBČIĆ (HRV)455
5.Henrik Kristoffersen (Nor)371

Sljedeći veleslalom: Bansko (27. veljače)

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Rukomet

Ako je iz svemira vidljivo da ne prolazi igra sedam na šest, zašto je forsirati?

Rukomet

Ako Pizarra i Simoneta "strpamo u džep", dvojbe oko prolaska među osam ne bi trebalo biti