Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

hrsport.hr

Skijanje

PRVI SLALOM U FLACHAU Noel ponovno u vodstvu nakon prve vožnje, Zubčić u napadu na top 15 plasman, možda i više

Vrlo dobra vožnja našeg najboljeg skijaša…

Foto: Screenshot

Završena je prva slalomska vožnja Svjetskoga kupa za skijaše u austrijskom Flachau, koji mijenja „bolesne“ Wengen i Kitzbuhel. Prvi muški slalom nakon devet godina u ovom selu udaljenom sat vremena vožnje automobilom od Salzburga protječe u vrlo uzbudljivom tonu, s Clementom Noelom na čelnoj poziciji nakon prve vožnje, isto kao i u Adelbodenu i Zagrebu, posljednja dva slaloma Svjetskoga kupa. Prvi pratitelj je Sebastian Foss-Solevaag sa zaostatkom od 23 stotinke, a trećeplasirani je Manuel Feller koji zaostaje četvrt sekunde. Naš Filip Zubčić trenutno drži 21. mjesto (+1.69)

Kristoffersenu nedostaje rivalstvo s Hirscherom

Slalom je otvoren izlijetanjem Daniela Yula, a ponos Švicaraca nekoliko startnih brojeva kasnije obranio je Ramon Zenhaeusern koji je, naposljetku, zauzeo šestu poziciju. Još je jednom razočarao Henrik Kristoffersen, kojeg smo navikli gledati u stostruko boljem svjetlu dok je Marcel Hirscher „žario i palio“ Svjetskim kupom. Osvojio je tek 23. mjesto uoči drugog laufa, što je još jedan dokaz kako mu je rivalstvo s legendarnim Austrijancem, koji se umirovio na kraju pretprošle sezone, itekako odgovaralo.

Zubčić na manje od pola sekunde do top deset

Filip Zubčić imao je svoj, sada već, uobičajeni slalomski startni broj, 16, te je s njim doskijao do 21. pozicije. Gornji dio staze prošao je vrlo dobro, imavši tek neznatan zaostatak na drugom prolaznom vremenu, no donji je dio, ipak, lošije prošao te je u cilj ušao sa zaostatkom od +1.69, samo stotinku slabije od Pinturaulta, dvije od Nefa i tri od Aernija, što mu garantira priliku za visoki plasman. Desetoplasirani Christian Hirschbuehl zaostaje +1.23 za Noelom.

Kolega posljednji

Preostali naši slalomaši nisu se naročito proslavili. Istok Rodeš (st. broj 33) izletio je vrlo brzo sa staze, prije čega je napravio veliku pogrešku zbog koje je već na prvom sektoru imao preko dvije sekunde zaostatka. Matej Vidović i Samuel Kolega dobili su visoke startne brojeve (58 i 61), što se i neće promijeniti ako ne zaredaju s top 30 plasmanima ili ih ne snize s bodovima u FIS utrkama. Vidović je utrku završio na 44. poziciji (+3.17), a mlađi brat Kolega okončao je prvu vožnju na posljednjemu mjestu od onih koji su stigli do cilja, 49. (+4.24).

Izuzetno zanimljiva druga vožnja

Druga vožnja u Flachau, mjestu sreće za Ivicu Kosteliću koji je dvaput slavio na skijalištu Hermanna Maiera, započinje u 12:30 sati uz prijenos na HRT-u 2. Bit će, vjerujemo, izuzetno zanimljiva, s nekoliko skijaša koji mogu ozbiljno zaprijetiti Noelu, „kralju prvih vožnji“, poput Fossa-Solevaaga, Fellera, ali i četvrtoplasiranog Jakobsena, koji je sa startnim brojem 18 doskijao do izvrsne pozicije. Na njegovu sreću, drugi lauf neće postavljati njegov trener…

Poredak nakon prve vožnje

POZICIJASKIJAŠVRIJEME
1.Clement Noel (Fra)54.87
2.Sebastian Foss-Solevaag (Nor)+0.23
3.Manuel Feller (Aut)+0.25
4.Kristoffer Jakobsen (Šve)+0.44
5.Marco Schwarz (Aut)+0.70
6.Ramon Zenhaeusern (Švi)+0.81
7.Linus Strasser (Nje)+0.87
8.Sandro Simonet (Švi)+1.05
9.Fabio Gstrein (Aut)+1.17
10.Christian Hirschbuehl (Aut)+1.23
————–
21.FILIP ZUBČIĆ (HRV)+1.69
30.Julian Rauchfuss (Nje)+2.40
44.MATEJ VIDOVIĆ (HRV)+3.17
49.SAMUEL KOLEGA (HRV)+4.24
ISTOK RODEŠ (HRV)nije završio
Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Skijanje

Treće vrijeme druge vožnje najboljeg hrvatskog skijaša

Skijanje

Filip u napadu na osmo postolje u posljednjih 11 veleslalomskih utrka Svjetskoga kupa