Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Skijanje

SLALOM U ADELBODENU Hrvati bez druge vožnje, Noel ima šansu upotpuniti sjajan francuski vikend

Na Sljemenu 4/4, u Adelbodenu 0/4

Foto: Screenshot / Montaža: hrsport.hr

Četvrti slalom sezone u švicarskom Adelbodenu donio je smirivanje euforije među hrvatskim pratiteljima skijanja. Nakon što se u Zagrebu tek drugi put u povijesti dogodilo da imamo četiri skijaša u drugoj vožnji (prva je Kranjska Gora 2019.), danas od 13:30 sati u švicarskom skijalištu nećemo imati niti jednog.

Pokušaj izravnijeg ulaska u vrata koštao ga plasmana

Filip Zubčić dobio je, sad već uobičajeni, startni broj 16, što mu je osiguravalo povoljne uvjete na stazi koja je već pomalo počela dobivati grbe u tim trenucima. U ranom dijelu staze, već nakon prvog prolaznog vremena, u naumu da pokuša što izravnije ući u vrata, prešao je skijom preko kolca što je značilo automatsku diskvalifikaciju. Šteta za Filipa, koji je u protekla dva dana dvama drugim mjestima skupio ogromnih 160 bodova.

Rodešu nedostajalo manje od pola sekunde do druge vožnje

Drugi hrvatski skijaš kojeg smo ispratili u prijenosu uživo bio je Istok Rodeš, sa startnim brojem 32, no slab ulazak u utrku koštao je dobrog plasmana. Već na prvom sektoru imao je više od šest desetinki zaostatka, a do kraja je „nakupio“ +2.51, što ga je u tom trenutku svrstalo na 25. poziciju. Do završetka utrke pao je 12 pozicija, a do Johannesa Strolza na 30. mjestu nedostajale su mu 43 stotinke.

Dva Francuza na vrhu

Nešto bolje u prvi lauf ušao je Matej Vidović sa startnim brojem 57, koji je na prvom prolazu kasnio 39 stotinki. Do završetka staze zaostatak se popeo više nego Rodešu, na +2.92, što je bilo dovoljno, naposljetku, za 44. poziciju, a nakon njega još je niz padinu krenuo i Samuel Kolega (st. broj 60), koji je odustao na sličnome mjestu kao i Zubčić. Nakon prve vožnje vodi Clement Noel, sjajni mladi Francuz koji nikako ne uspijeva povezati dvije kvalitetne vožnje (na Sljemenu je bio također vodeći nakon prvog laufa, da bi kasnije završio na sedmoj poziciji). Prvi pratitelj mu je njegov sunarodnjak Victor Muffat-Jeandet (+0.41), a samo stotinku sporiji je jučerašnji osvajač trećeg mjesta u veleslalomu, domaći predstavnik Loic Meillard.

Druga vožnja na rasporedu je od 13:30 sati uz prijenos na HRT-u 2, nažalost, bez hrvatskih predstavnika.

Poredak nakon prve vožnje

POZICIJASKIJAŠVRIJEME
1.Clement Noel (Fra)53.01
2.Victor Muffat-Jeandet (Fra)+0.41
3.Loic Meillard (Švi)+0.42
4.Marco Schwarz (Aut)+0.43
5.Kristoffer Jakobsen (Šve)+0.56
6.Sebastian Foss-Solevaag (Nor)+0.68
7.Alexander Khoroshilov (Rus)+0.73
8.Dave Ryding (VB)+0.76
9.Tanguy Nef (Švi)+0.82
10.Ramon Zenhaeusern (Švi)+0.91
———-—–
30.Johannes Strolz (Aut)+2.08
———-—–
37.ISTOK RODEŠ (HRV)+2.51
44.MATEJ VIDOVIĆ (HRV)+2.92
FILIP ZUBČIĆ (HRV)nije završio
SAMUEL KOLEGA (HRV)nije završio
Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Nogomet

Nova uzbuđenja na domaćim terenima, bez derbija na Poljudu.....