Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

hrsport.hr

Skijanje

SLALOM U FLACHAU Feller došao do prve pobjede u karijeri, Zubčiću jedna pogreška odnijela bolji plasman

Zubčić smanjio zaostatak za trećim Odermattom u ukupnom poretku

Foto: Screenshot

Austrijanac Manuel Feller pobjednik je petog slaloma sezone u „svojem“ Flachau, selcu koje je preuzelo domaćinstvo slalomskih utrka od Wengena i Kitzbuhela, koji muku muče sa zaraženima. Nakon šest postolja i pet drugih mjesta (dva u Zagrebu), napokon je ovaj 28-godišnjak iz Tirola ostvario premijernu pobjedu. Iza njega smjestio se Clement Noel (+0.43), Francuz koji je konačno jako dobro odvozio jednu drugu vožnju. Treći je Marco Schwarz, koji je svrgnut od današnjeg pobjednika s prvog mjesta slalomskog poretka, i to za samo jedan bod.

Prvi sektor u zelenom, nakon kojeg je uslijedila greška

Od trojice hrvatskih predstavnika oprostili smo se tijekom prve vožnje, jedino se Zubčić očekivano kvalificirao dalje. Vidović i Samuel Kolega nisu bili niti blizu prolaska dalje, dok je Rodeš izletio u ranoj fazi staze. Naš najbolji skijaš, Filip Zubčić, prvi je lauf okončao na 21. poziciji s manje od pola sekunde zaostatka za desetim, zbog čega smo gajili nade kako bi mogao ostvariti još jedan vrlo dobar plasman. No, pogreška uoči drugog prolaznog vremena koštala ga je bolje konačne pozicije, a u samoj vožnji brzine, koju je podosta izgubio. Nakon „zelenog“ prvog sektora, do kraja se zaostatak za tada vodećim Albertom Popovom popeo na 69 stotinki, što je bilo dovoljno za sedmu poziciju.

Noel napokon drugu vožnju odradio kako treba

Od 20 preostalih skijaša, jedan je ostvario lošije vrijeme od Zube (Digruber), dok su dvojica morala odustati (Strolz i Jakobsen). Veliki napredak u drugoj vožnji, ali i sveukupno, ostvario je Luca Aerni, koji je na kraju doskijao do osmoga mjesta (startni broj 43). Odluka o pobjedniku i osvajaču 100 bodova pala je na onim vodećima. Manuel Feller, treći nakon prvog laufa, odskijao je vožnju života te stigao do prve pobjede u devetoj sezoni u Svjetskom kupu. Sebastianu Fossu-Solevaagu nije pomoglo niti to što je za postavku staze bio zadužen njegov trener, a naposljetku je ostao bez postolja za 11 stotinki. Clement Noel pokušao je skinuti stigmu sa sebe kao skijaša koji ne radi dobar posao u drugim vožnjama, napravivši odličan rezultat time što je osvojio drugo mjesto. Fantastičnog Fellera bilo je nemoguće prestići.

Zubčić smanjio zaostatak za trećim Odermattom

Kao što je već spomenuto, Feller je svrgnuo Schwarza s prvog mjesta poretka slalomaša, i to za samo jedan bod. U ukupnom poretku, danas devetoplasirani Pinturault povećao je vodstvo ispred Kildea te je sad na 158 bodova ispred prošlosezonskog pobjednika Svjetskoga kupa. Naš Filip Zubčić i dalje je na četvrtoj poziciji malo smanjivši zaostatak za trećim Odermattom na 39 bodova. Sutra od 10:30 sati na rasporedu je novi slalom, također u Flachau, te se nadamo novim bodovima Filipa Zubčića, ali i boljoj predstavi preostalih hrvatskih skijaša.

Rezultati utrke

POZICIJASKIJAŠVRIJEME
1.Manuel Feller (Aut)1:50.27
2.Clement Noel (Fra)+0.43
3.Marco Schwarz (Aut)+0.70
4.Sebastian Foss-Solevaag (Nor)+0.81
5.Linus Strasser (Nje)+1.20
6.Ramon Zenhaeusern (Švi)+1.30
7.Dave Ryding (VB)+1.58
8.Luca Aerni (Švi)+1.64
9.Alexis Pinturault (Fra)+1.77
10.Tanguy Nef (Švi)+1.81
———-—–
24.FILIP ZUBČIĆ (HRV)+3.10

Poredak slalomaša (5/11)

POZICIJASKIJAŠBODOVI
1.Manuel Feller (Aut)310
2.Marco Schwarz (Aut)309
3.Linus Strasser (Nje)278
4.Ramon Zenhaeusern (Švi)209
5.Sebastian Foss-Solevaag (Nor)208
———-—–
18.FILIP ZUBČIĆ (HRV)68
30.MATEJ VIDOVIĆ (HRV)22
33.SAMUEL KOLEGA (HRV)16
40.ISTOK RODEŠ (HRV)8

Ukupni poredak (18/37)

POZICIJASKIJAŠBODOVI
1.Alexis Pinturault (Fra)718
2.Aleksander Aamodt Kilde (Nor)560
3.Marco Odermatt (Švi)501
4.FILIP ZUBČIĆ (HRV)462
5.Marco Schwarz (Aut)386
———-—–
85.MATEJ VIDOVIĆ (HRV)22
98.SAMUEL KOLEGA (HRV)16
117.ISTOK RODEŠ (HRV)8
Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Skijanje

Treće vrijeme druge vožnje najboljeg hrvatskog skijaša

Skijanje

Filip u napadu na osmo postolje u posljednjih 11 veleslalomskih utrka Svjetskoga kupa