Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

hrsport.hr

Skijanje

SLALOM U SCHLADMINGU Feller vodeći nakon prve vožnje, Zubčić 21.

Filip jedini hrvatski skijaš u drugoj vožnji Schladminga

Foto: Screenshot / Montaža: hrsport.hr

Nakon premijerne pobjede u Svjetskom kupu u prvom i pogreške u drugoj vožnji drugog slaloma u Flachauu, Austrijanac Manuel Feller u noćnom je slalomu u Schladmingu još jednom odskijao odlično i zasjeo na prvo mjesto prve vožnje. Solidne vijesti stižu iz Schladminga i za nas, budući da se Filip Zubčić uspio plasirati u drugu vožnju nakon posrtaja u Flachauu, zauzevši 21. mjesto sa 2.42 sekunde zaostatka za vodećim Fellerom. Nažalost, preostali naši predstavnici još se jednom nisu uspjeli uvući među 30.

PROSJEČNA VOŽNJA ZA HRVATE

Nažaost, hrvatski se predstavnici ni danas ne mogu pohvaliti zavidnim slalomskim rezultatima. Filip Zubčić još je u igri na 21. mjestu, no preostala trojica ponovno su zakazali. Istok Rodeš sa startnim je brojem 34 zauzeo 35. mjesto (3.80 sekunde zaostatka za Fellerom), Samuel Kolega završio je 42., dok Matej Vidović nije uspio završiti svoju vožnju. Tako se i dalje nastavlja niz loših rezultata hrvatskog slalomskog četverca nakon izvanrednih plasmana na Sljemenu. Nadamo se da Zubčić odličnom drugom vožnjom ipak može popraviti dojam.

VEČER VETERANA

Stara garda još je jednom zasjala večeras pod reflektorima Schladminga. 38-godišnji Talijan Manfred Moelgg odličnom je vožnjom zasjeo na fantastično 7.mjesto, dok se odmah iza njega smjestio nekadašnji veliki rival Ivice Kostelića, Francuz Jean-Baptiste Grange. I dok nova generacija sve više privlači pozornost na sebe, bit će zanimljivo mogu li i u drugoj vožnji stari lisci ponoviti ovaj nivo i zabilježiti svoje najbolje ovosezonske rezultate.

INTRIGANTNA DRUGA VOŽNJA

Bit će zanimljivo vidjeti može li Manuel Feller nastaviti svoju uzlaznu formu ove sezone i učvrstiti svoju poziciju među najboljom sedmoricom u slalomu novom pobjedom ili postoljem kasnije večeras. No, za petama su mu pobjednik posljednje slalomske utrke u Flachauu Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag sa zaostatkom od 0.39 sekundi te još jedan Austrijanac Michael Matt (+0.67), koji lovi svoje prvo postolje ove sezone. Može li se i naš Filip pridružiti borbi za visoke plasmane? Druga vožnja počinje u 20.45 s prijenosom na HRT-u 2.

REZULTATI PRVE VOŽNJE

POZICIJASKIJAŠVRIJEME
1.Manuel Feller50.49
2.Sebastian Foss-Solevaag+0.39
3.Michael Matt+0.67
4.Ramon Zenhausern+0.70
5.Clement Noel+0.79
6.Marco Schwarz+0.89
7.Manfred Moelgg+0.99
8.Jean-Baptiste Grange+1.50
9.Albert Popov+1.51
10.Alexander Khoroshilov+1.62
21.Filip Zubčić+2.42
Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Skijanje

Treće vrijeme druge vožnje najboljeg hrvatskog skijaša

Skijanje

Filip u napadu na osmo postolje u posljednjih 11 veleslalomskih utrka Svjetskoga kupa