Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

hrsport.hr

Skijanje

SP U SKIJANJU Popović konkurira za dobar plasman u slalomu, Liensberger i Vlhova odvojile se od ostatka društva

Shiffrin blizu četvrte medalje na ovom SP-u

Foto: Screenshot

Kako ta Katharina Liensberger skija u Cortini! Austrijanka do odlaska na Svjetsko prvenstvo nije u svom skijaškom CV-u imala upisanu niti jednu pobjedu pored deset postolja, a u Italiji je slavila u paralelnom veleslalomu u utorak te danas ima sjajnu priliku stići i do druge pobjede, ovoga puta u slalomu. Zadatak joj neće biti nimalo lagan, najbolja slalomašica svijeta, Petra Vlhova puše joj za vratom s tri desetinke zaostatka. Mikaeli Shiffrin, koja je na +1.30 za vodećom (četvrto mjesto), malo čudo trebat će za zlato, no ne i za četvrtom medaljom na ovom SP-u. Naša Leona Popović ponovno je pokazala da skija najbolju sezonu u karijeri završivši prvu vožnju na 26. mjestu (+3.19). Andrea Komšić nije uspjela izboriti drugu vožnju.

Holdener i Rast „ispravile“ pogrešku Gisin

Sve slalomašice iz elitne skupine donekle su opravdale visoka očekivanja, izuzev Michelle Gisin koja je izletjela sa staze. Natuknula nam je tako da se Švicarskoj nastavlja „nesreća“ od jučerašnjeg dana kada njihovim veleslalomašima ništa nije polazilo za skijom. Međutim, odmah nakon nje iz startne kućice krenula je Wendy Holdener koja se uspjela „ugurati“ u veliki vremenski razmak između drugoplasirane Vlhove i do tada trećeplasirane Shiffrin. Uz iznenađujuće dobru Camille Rast (startni broj 25) i njenu šestu poziciju, imat će se Švicarci čemu nadati u drugom laufu.

Malo razočaranje za Talijanke

Od ostalih skijašica valja izdvojiti Slovenku, Anu Bucik sa startnim brojem 20 na petome mjestu (15 stotinki od postolja), osmoplasiranu Asu Ando (st. broj 24) te devetoplasiranu Nastasiu Noens (st. broj 21). Sve su to natjecateljice koje mogu iznenaditi i u drugoj vožnji, a borba za medalju proteći će bez domaćih skijašica koje su malo podbacile, barem one najbolje, poput Irene Curtoni (18. mjesto, +2.48) te Federice Brignone koja nije završila utrku.

Leona u lovu na novi najbolji plasman

Od hrvatskih predstavnica, ponovno možemo biti zadovoljni na trenutno našu najbolje plasiranu slalomašicu u ukupnom poretku, Leonu Popović. Leona je nakon slabijeg ulaska u stazu, malo kasnije uhvatila pravi ritam koji ju je odveo do 26. pozicije (+3.19). Andrea Komšić, pak, izletjela je vrlo brzo nakon izlaska iz startne kućice. Od 13:30 sati vidjet ćemo može li Popović stići do novog najboljeg plasmana na SP-ima, nakon što je donedavni personal best srušila u veleslalomu 25. mjestom. Prijenos je na HRT-u 2.

Poredak nakon prve vožnje

POZICIJASKIJAŠICAVRIJEME
1.Katharina Liensberger (Aut)48.48
2.Petra Vlhova (Svk)+0.30
3.Wendy Holdener (Švi)+1.24
4.Mikaela Shiffrin (SAD)+1.30
5.Ana Bucik (Slo)+1.39
6.Camille Rast (Švi)+1.69
7.Lena Duerr (Nje)+1.96
8.Asa Ando (Jap)+1.97
9.Nastasia Noens (Fra)+2.02
10.Emelie Wikstroem (Šve)+2.03
10.Chiara Mair (Aut)+2.03
———-—–
26.LEONA POPOVIĆ (HRV)+3.19
ANDREA KOMŠIĆ (HRV)nije završila
Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Skijanje

Treće vrijeme druge vožnje najboljeg hrvatskog skijaša

Skijanje

Filip u napadu na osmo postolje u posljednjih 11 veleslalomskih utrka Svjetskoga kupa