Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

hrsport.hr

Skijanje

SVJETSKI KUP Nadolazeći slalomi nakon Kitzbühela prebačeni u Flachau. No, gdje će brze discipline?

Kilde, Mayer i ostali “brzanci” morat će se još malo strpjeti…

Foto: Cristiano Barni / Shutterstock.com

Cirkus trenutno vlada u rasporedu utrka za skijaše u Svjetskom kupu. Dosadašnji dio sezone prošao je s minimalnim problemima, no sada su se oni počeli javljati. Zbog loše epidemiološke situacije u središnjoj Švicarskoj, točnije kantonu Bern gdje se nalazi Wengen, otkazane su utrke Svjetskoga skijaškoga kupa na famoznom Lauberhornu. Da budemo precizniji, prebačene su, i to u austrijski Kitzbuhel, koji ionako tradicionalno po kalendaru dolazi nakon Wengena. No, uslijedilo je novo prebacivanje.

Epidemiološka kriza baš u tom dijelu Tirola

Svjetska skijaška organizacija (FIS) prije nekoliko je dana s organizatorima u Kitzbuhelu dogovorila premještanje wengenških utrka (slalom i spust) u austrijsko skijalište. Tako bi Austrijanci dobili čak pet utrka za organizirati u dva vikenda, uz svoj slalom, spust i superveleslalom. Međutim, da vrag nikad ne spava pokazala je činjenica da je tijekom proteklog vikenda u obližnjem mjestu Jochbergu, ali i okolici, zabilježen niz oboljelih od koronavirusa. Guverner Tirola Gunther Platter, zajedno s austrijskim kancelarom Sebastianom Kurzom, dogovorio se kako je najbolje prebaciti skijaške utrke negdje drugdje.

Moguće prebacivanje u Chamonix i Garmisch

Posljednje mjesto na koje su premještene je – Flachau. Ondje je održan ženski slalom u utorak, te je sasvim logično rješenje prebacivanje muških slaloma u Flachau. Spomenute utrke trebale bi se održati nadolazeći vikend, no ostaje veliko pitanje (ne toliko hrvatskoj javnosti) što će biti s one tri utrke brzih disciplina – dvije spusta i jedna superveleslaloma ako se epidemiološka situacija u Kitzbuhelu ne poboljša. Trenutno se nameće rješenje da se jedna od tri „brze“ utrke smjesti u Chamonix krajem mjeseca (nekada su organizirali utrke spusta i kombinacije), a preostale dvije u Garmisch-Partenkirchen početkom veljače uoči Svjetskog prvenstva.

„Brzanci“ će se morati još malo strpjeti

Drugi slalom ovog vikenda u Flachauu bit će čak 13. utrka tehničkih disciplina ove sezone, naspram šest utrka onih brzih disciplina. Čini se da zbog trenutačne situacije najviše pate Kilde, Mayer i društvo, no i oni će doći na red za skupljanje bodova…

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Rukomet

Ako je iz svemira vidljivo da ne prolazi igra sedam na šest, zašto je forsirati?

Rukomet

Ako Pizarra i Simoneta "strpamo u džep", dvojbe oko prolaska među osam ne bi trebalo biti