Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Skijanje

Slaba večer hrvatskog skijanja: Rodeš najbolji od naših, a među posljednjima je!

Razočaranje…

Foto: Screenshot

Od četvorice hrvatskih glasova, niti jedan glas čuti nećemo. Da prevedemo, niti jedan hrvatski skijaš nije izborio drugu vožnju noćnog slaloma u Schladmingu. Daleko je to najgora utrka naših skijaša posljednjih godina. Radovali smo se što ponovno imamo četvoricu na startu, nakon što su Vidović i Rodeš bili zaraženi, no jako su nas razočarali svojim nastupima. Istok je utrku okončao na jednoj od posljednjih pozicija od onih koji su stigli do cilja, na 38. mjestu (+3.07). Da stvar bude gora, najbolji je Hrvat, budući da Zubčić, Vidović i Kolega nisu završili prvi lauf.

Nije nam Schladming nikada bila omiljena destinacija Svjetskoga kupa, budući da naši skijaši nikad ondje nisu ostvarivali vrhunske rezultate. Ivica Kostelić tek se jednom penjao na postolje – bio je treći 2009. godine. Svi osim Samuela Kolege (startni broj 42) bili su izuzetno spori od samog starta, a jedino je Samuel nametnuo dobar tempo. Na polovici staze imao je vrijeme dostojno prolaska dalje, no onda je izletio. Velika šteta. Nadamo se da takve nastupe nećemo gledati za dva tjedna na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Što se tiče ostatka društva, možemo tvrditi da je situacija vrlo zanimljiva. Među deset najboljih nalaze se tek dvojica slalomaša iz elitnog društva – Noel je na trećoj poziciji, a Meillard je deseti. U vodstvu je Kristoffer Jakobsen s vremenom 51.32, drugi je Giuliano Razzoli (+0.58), a treće mjesto s Noelom dijeli Lucas Braathen (+0.67).

Druga vožnja na rasporedu je od 20:45 sati, ovoga puta na HRT-u 2.

Rezultati 1. vožnje

POZICIJASKIJAŠVRIJEME
1.Kristoffer Jakobsen (Šve)51.32
2.Giuliano Razzoli (Ita)+0.58
3.Lucas Braathen (Nor)+0.67
3.Clement Noel (Fra)+0.67
5.Linus Strasser (Nje)+0.82
6.Aleksander Horošilov (Rus)+0.85
7.Atle Lie McGrath (Nor)+0.89
8.Tanguy Nef (Švi)+1.11
9.Albert Popov (Bug)+1.17
10.Loic Meillard (Švi)+1.19
———-—–
30.Luke Winters (SAD)+2.17
38.ISTOK RODEŠ (HRV)+3.07
xSAMUEL KOLEGA (HRV)
xMATEJ VIDOVIĆ (HRV)
xSAMUEL KOLEGA (HRV)
Ostavi komentar

Skijanje

Mladi Braathen ima 32 boda više od iskusnijeg sunarodnjaka, a sada je još bliži svom prvom Globusu u karijeri

Skijanje

Tada su se na završnicu u švedski Are plasirali Janica Kostelić (sve discipline), Ana Jelušić (slalom), Nika Fleiss (slalom) i Ivica Kostelić (slalom)

Skijanje

Razloga za zadovoljstvo itekako imamo, budući da ćemo uz Rodeša, još dvojicu Hrvata gledati u drugoj vožnji