Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Ostalo

SUTRA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA (7. KOLOVOZA): Posljednja prilika za još jednu hrvatsku medalju! Svjetskog prvaka Kvesića čekaju minimalno četiri borbe

Posljednji hrvatski sportaši na Olimpijskim igrama u Tokiju

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL // Montaža: hrsport.hr

I dalje je Hrvatska na osam medalja u Tokiju, a krvna slika tek se još malo može popraviti. Još su u turniru vaterpolisti, no u borbi za peto mjesto, a teoretski možemo uhvatiti još tri odličja. Dvije su maratonke u igri, Bojana Bjeljac i Matea Parlov Koštro te karatist, Ivan Kvesić. Svo troje u akciju će sutra, odnosno, djevojke će večeras, budući da će im utrka krenuti već u 23:00 sata po srednjoeuropskom vremenu (prvotno je trebala krenuti u ponoć, no zbog visokih temperatura pomaknuta je jedan sat ranije).

Dvije kategorije spojene u jednu

S posebnom pozornošću popratit ćemo sutrašnji nastup Ivana Kvesića, 24-godišnjeg hrvatskog Hercegovca koji je u Tokio stigao kao svjetski prvak iz Madrida 2018. godine u kumiteu do 84 kilograma. Zahvaljujući tomu proglašen je i za najboljeg sportaša grada Zagreba prije tri godine, a od tada u glavi mu je samo olimpijska medalja. Bit će, svakako, jedan od favorita za odličje, no treba biti vrlo oprezan u prognozama budući da će se boriti u istom turniru s dečkima iz kategorije više. Naime, na prošlom SP-u bila je zastupljena kategorija u kojoj su se borili karatisti s težinom većom od 84 kilograma. Oni preko 75, a do 84 kg, te oni preko 84 kg u Tokiju svrstani su u isti „koš”.

Jako društvo u skupini

Tako će se u istom turniru naći dva svjetska prvaka iz Madrida. Osim Ivana (do 84 kg), bit će tu i Nijemac, Jonathan Horne (preko 84 kg). Sustav natjecanja je takav da je deset karatista podijeljeno u dvije skupine iz kojih će u polufinale proći dva najbolja. Dakle, Ivana čekaju minimalno četiri borbe, a smješten je u skupinu B s Irancem, Sajjadom Ganjzadehom (četverostruki svjetski prvak), Amerikancem, Brianom Irrom (zlatni s Panameričkih igara u Limi 2019.), Kanađaninom, Danielom Gaysinskyjem (zlatni s Panameričkog prvenstva u Curacau 2017.) i Saudijcem, Taregom Hamedijem (dvostruki azijski prvak). Ivana, očigledno, čeka iznimno jako društvo već u skupini.

Hrvatskoga karatistu oko 08:50 sati očekuje prvi meč grupne faze protiv Tarega Hamedija.

Dan 15

  • 23:00 h – Bojana Bjeljac i Matea Parlov Koštro (atletika, maraton)
  • oko 08:50 h – Ivan Kvesić vs Tareg Hamedi (karate, kumite, preko 75 kg, 1. kolo)
  • oko 09:30 h – Ivan Kvesić vs Sajad Ganjzadeh (karate, kumite, preko 75 kg, 2. kolo)
  • oko 10:10 h – Ivan Kvesić vs Daniel Gaysinsky (karate, kumite, preko 75 kg, 3. kolo)
  • oko 11:30 h – Ivan Kvesić vs Brian Irr (karate, kumite, preko 75 kg, 4. kolo)
  • poslije 12:30 h – Ivan Kvesić (karate, kumite, preko 75 kg, moguće polufinale)
  • 13:05 h – Ivan Kvesić (karate, kumite, preko 75 kg, moguće finale)

Top internet kladionice

1
100%
TOTAL SCORE

500kn bonusa na prvu uplatu

PSK je prva sportska kladionica u Hrvatskoj koja svih ovih godina uspijeva zadržati standard kakvog je postavila od samog početka.

2
100%
TOTAL SCORE

400 EUR bonusa na prvu uplatu

Mozzart je regionalna kladionica, sponzor brojnih poznatih klubova i sportaša, koja je postala jedna od najprestižnijih destinacija za klađenje u svijetu.

3
100%
TOTAL SCORE

1000kn paket dobrodošlice

Germania je jedna od najprepoznatljivijih kladionica, koja je na hrvatskom tržištu prisutna već više od 2 desetljeća.

4
100%
TOTAL SCORE

100% bonus do 5000kn

Favbet kladionica jedna je od najboljih hrvatskih kladionica koja svojim prepoznatljivim bonusima i ponudom, ruši sve standarde. Osim kladionice, tu je i casino sekcija s mnogo popularnih slot igara.

5
95%
TOTAL SCORE

Do 500kn dobrodošlice na prvu uplatu

Supersport kladionica jedna je od najpopularnijih u Hrvatskoj, što opravdava njena široka ponuda sportskih događaja.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Automoto

Sutra u 18:30 sati pretposljednja utrka napete sezone