Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

hrsport.hr

Vaterpolo

NA OLIMPIJSKIM IGRAMA SMO! Neviđeni rulet peteraca Barakude odvodi u Tokio! Hrvatska – Rusija 25:24 (nakon peteraca)

Nezaboravna drama

Foto: Facebook HVS

Barakude na ljeto ipak lete u Tokio! Rezultat možda sugerira kako se radi o rukometu, no riječ je o našem najtrofejnijem sportu, o najtrofejnijoj reprezentaciji bez koje ne možemo zamisliti Olimpijske igre. Zahvaljujući neviđenoj drami u Rotterdamu, trileru peteraca, prošli smo nezgodne Ruse. Hvala Bijač, hvala Popadić, hvala i Vrliću na pobjedničkom pogotku. Ma hvala svim Barakudama i za oduzimanje živaca. Ovakva pobjeda je najslađa.

Hrabri Bukić i herojski trio Bijač – Popadić – Vrlić

Pomislili smo kako ne može doći do nove drame protiv Rusa, no ipak je došlo. Sjajno su se držali, na trenutke ih nikako nismo mogli probiti, na poluvrijeme smo otišli s minimalnim zaostatkom. U trećoj četvrtini se budimo, ponovno dolazimo u vodstvo, te je sve počelo sugerirati kako bez drame, jednostavno, ne možemo. Predodređeni smo za peterce. Jučer su nas Crnogorci koštali prijevremenog prolaska na OI, a danas su i Rusi imali meč-loptu, no ukazao se “rezervni” vratar Toni Popadić. Na krilima velike sigurnosti Merkulova i Harkova trpala je Rusija neumoljivo. Kad su Bijač i Popadić mislili da ide “žabica”, išla je lopta u rašlje i obrnuto. Naš najbolji strijelac na ovom turniru, Luka Bukić, doveo nas je umalo do brodoloma novim promašenim petercem (jučer mu je obranio Lazović), no sljedeća tri je hrabro zabio. Naposljetku se tandem Bijač – Vrlić pokazao kao herojskim koji nas odvodi u Tokio! Ukupnim rezultatom 25:24!

Igra mora biti bolja u Tokiju, no slavimo u ovim trenucima

Bit će to sedmi uzastopni nastup Barakuda na olimpijskoj smotri, neizostavni smo dio vaterpolskog olimpijskog turnira od 1996. i Atlante. Veliki niz nastavlja se i u japanskoj prijestolnici. No, igra će morati biti bolja ako želimo do treće uzastopne medalje. Moramo biti realni. Ali s druge strane, moramo uživati u ovim trenucima. Pamtit će se Rotterdam…

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Vaterpolo

U dva dana zabili 32 gola

Vaterpolo

Iz Rusije u Hrvatsku