Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Skijanje

17 joj je godina tek: Mlađa sestra Zrinke Ljutić 9. put na postolju, prvi put u brzoj disciplini!

Treća Ljutić po dobi (mlađi je samo brat Hrvoje, 15), već je poznato lice na FIS utrkama…

Foto: Shutterstock.com / Krvavec

Dinastija Ljutić probija se u orbitu svjetskog skijanja. Nakon što već imamo prilike uživati u vrhunskim ostvarajima 19-godišnje Zrinke Ljutić, a sve bolje u poretku stoji i nešto stariji brat Tvrtko, na FIS razini izvrsne rezultate ostvaruje njihova mlađa sestra Dora. Dok su Zrinka i Tvrtko na Svjetskom seniorskom prvenstvu, ova 17-godišnja skuplja potrebno iskustvo na FIS razini…

Dora je danas nastupila na dva FIS superveleslaloma na slovenskom Krvavecu, skijalištu u blizini Kranja. U prvoj utrci zauzela je sedmo mjesto, da bi u drugoj osvojila treću poziciju i tako se po prvi put u mladoj karijeri popela na postolje u jednoj utrci brze discipline. Treća Ljutić po dobi (mlađi je samo brat Hrvoje, 15), već je poznato lice na FIS utrkama – na ovoj razini svjetskog skijanja već je skupila devet pobjedničkih postolja, od kojih četiri u posljednjih mjesec dana (ima dvije pobjede).

Dora je zaostala samo 11 stotinki za drugoplasiranom vršnjakinjom iz Austrije, Julijom Bauer, dok je pobjedu odnijela predstavnica, vjerovali ili ne, Kenije – Sabrina Simader. Ova kenijska skijašica redovito se penje na postolja u FIS utrkama, što i nije čudno budući da je među najiskusnijima (na ovoj razini uglavnom se natječu juniorke, a Simader ima 24 godine). U svakom slučaju, neobično je vidjeti kenijsku zastavu na vrhu poretka jedne skijaške utrke.

Rezultati drugog FIS superveleslaloma u Krvavecu

  • 1. Sabrina Simader (Ken) 1:02.26 [11]
  • 2. Julia Bauer (Aut) +0.45 [5]
  • 3. Dora Ljutić (Hrv) +0.56 [4]
  • 4. Patricia Leeb (Aut) +0.71 [15]
  • 5. Amelie Stoellinger (Aut) +0.93 [6]
  • 6. Johanna Eingang (Aut) +1.02 [14]
  • 7. Julia Pechhacker (Aut) +1.18 [13]
  • 8. Leonie Schoenherr (Kan) +1.18 [1]
  • 9. Ana Bokal (Slo) +1.61 [12]
  • 10. Ginevra Quinz (Ita) +1.98 [10]

*u uglatim zagradama nalaze se startni brojevi pojedinih superveleslalomašica

Ostavi komentar

Skijanje

Ako ne bude bilo daljnjih zdravstvenih problema, svjetska juniorska prvakinja bit će spremna za početak nove sezone u kojoj će loviti nova postolja u...

Skijanje

Sada nam prijeti da, nakon što smo ostali bez "Snježnoga kralja", ostanemo i bez "Snježne kraljice"

Skijanje

Koliko je bila brza naša Leona, govori činjenica da je trenutno ispred najbolje skijašice svijeta, Mikaele Shiffrin

Skijanje

Nudi se jedno pitanje - želi li Shiffrin krenuti u lov na Annemarie Moser-Proell koja je rekorderka po broju osvojenih velikih Kristalnih globusa?