Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Sportske kladionice u Hrvatskoj

Pogledajte koje su internet kladionice najbolje za igru u 2022. godini te kako preuzeti atraktivne bonuse i nagrade.

Klađenje je jedan od najpopularnijih hobija za punoljetne osobe u Republici Hrvatskoj. Kada pogledamo ponudu različitih kladionica, koeficijenata, sportskih događaja i slično, to saznanje zaista ne bi trebalo nimalo začuditi. Trenutno postoji jedna zavidna brojka kladionica u Hrvatskoj u kojima gotovo na dnevnoj bazi uživaju njihovi igrači, a upravo zato vrijedi i reći pokoju riječ više o njima.

Najbolje online kladionice

1
100%
TOTAL SCORE

500kn bonusa na prvu uplatu

PSK je prva sportska kladionica u Hrvatskoj koja svih ovih godina uspijeva zadržati standard kakvog je postavila od samog početka.

2
100%
TOTAL SCORE

400 EUR bonusa na prvu uplatu

Mozzart je regionalna kladionica, sponzor brojnih poznatih klubova i sportaša, koja je postala jedna od najprestižnijih destinacija za klađenje u svijetu.

3
100%
TOTAL SCORE

1000kn paket dobrodošlice

Germania je jedna od najprepoznatljivijih kladionica, koja je na hrvatskom tržištu prisutna već više od 2 desetljeća.

4
100%
TOTAL SCORE

100% bonus do 5000kn

Favbet kladionica jedna je od najboljih hrvatskih kladionica koja svojim prepoznatljivim bonusima i ponudom, ruši sve standarde. Osim kladionice, tu je i casino sekcija s mnogo popularnih slot igara.

5
95%
TOTAL SCORE

Do 500kn dobrodošlice na prvu uplatu

Supersport kladionica jedna je od najpopularnijih u Hrvatskoj, što opravdava njena široka ponuda sportskih događaja.

Kladionice sa sjedištem u RH i one bez

Za početak spomenimo i koja je razlika između kladionica koje se nalaze u Hrvatskoj te kladionica čije sjedište je u nekoj od stranih zemalja. Donedavno je vrlo čest slučaj bio da se igrači iz Hrvatske registriraju na neku od stranih kladionica jer su tamo mogli igrati bez različitih poreza, a isto tako je i ponuda bila znatno opširnija. Međutim, budući da strane kladionice nisu plaćale nikakav oblik poreza Republici Hrvatskoj, vrlo brzo su označene kao ilegalne i pristup njima postao je ograničen ili zabranjen. Sve je to navelo domaće igrače da se većinom okrenu klađenju u hrvatskim kladionicama u želji za zaradom i to je svakako dovelo do toga da one sada bilježe puno bolje brojke nego što je to ranije bio slučaj. Naravno, označavanje stranih kladionica ilegalnim razočaralo je mnoge iskusnije igrače koji su znali koje prednosti imaju strane kladionice, ali možemo reći da se svi zajedno sada već privikavaju na situaciju kakva jest.

Najpoznatije kladionice u Hrvatskoj

Ako pričamo o najpoznatijim kladionicama u Hrvatskoj, neka je imena teško izbjeći. Taj popis definitivno predvode četiri kladionice, a to su Supersport, Favbet, PSK i Germania. Uspoređujući ta četiri velika imena hrvatske kladioničke scene, sa sigurnošću možemo reći da Supersport ima neke naprednije značajke što se tiče samih pogodnosti za igrače, dok ostale kladionice poput Favbeta te nedostatke nadoknađuju bonusima i nešto boljoj sportskoj ponudi, kao primjerice ponudi za esport događaje koje u Supersportu nemamo. U nešto skorijoj budućnosti za očekivati je da ćemo na tržištu imati i druga ozbiljna imena kada je o sportskom klađenju riječ, a jedno od takvih brzorastućih imena svakako su Mozzart, 22bet, a tu je i Cro Bet, kladionica Hrvatske Lutrije koja se vrlo brzo i efikasno razvija. Igrači već i sada imaju poprilično puno različitih opcija gdje se kladiti, a one će nedvojbeno u vremenima koja dolaze biti još mnogobrojnije.

Uvod u klađenje

Neki od potencijalnih novih igrača nikada dosad nisu pokušavali odigrati listić u nekoj od kladionica, a isto vrijedi i za listiće online. Međutim, online klađenje u hrvatskim kladionicama bi im možda osiguralo nešto više udobnosti oko početka klađenja, a sasvim sigurno bi im i pomoglo da nauče neke od sitnih detalja koje iskusniji igrači znaju i često koriste.

sportske kladionice Hrvatska

Puno je toga što treba znati prije početka klađenja, a upravo će ti iskusniji igrači reći da je vrlo važno znati koje sve vrste oklada i ishoda postoje kako bi se moglo pravilno iščitati ponudu koju je priredila kladionica. Dakle, osim onih standardnih tipova oklada gdje se može odigrati koja će ekipa ili igrač doći do pobjede, neke od ostalih često korištenih oklada su:

Registracija na hrvatske kladionice

Neke hrvatske kladionice imaju i svoje fizičke poslovnice, ali daleko najviše prometa ostvaruju putem Interneta. Kako bi igrači mogli igrati u nekoj od njih online, moraju se registrirati. Proces registracije na kladionicu gotovo je isti na svakoj od njih, a igrači će kroz njega biti vođeni korak po korak. Uglavnom je najpotrebnije unijeti svoje osobne podatke kao ime, prezime, adresu i OIB te osmisliti korisničko ime i lozinku koji će biti korišteni za prijavu na stranicu. Idući korak u samoj registraciji je došao nakon još jedne relativno nove odluke i sve ga kladionice moraju sadržavati, a riječ je o potvrdi identiteta igrača.

Potvrda identiteta na kladionicama

Igrači u kladionicama, ali u casinima te na raznim stranicama igara na sreću u Republici Hrvatskoj moraju potvrditi svoj identitet. To je proces koji je izuzetno bitan kako igrači ne bi otvarali više računa na istoj kladionici budući da je to prema uvjetima i odredbama kladionica zabranjeno. Uz to, to je jedan od načina kako se pokušava suzbiti pranje novca korištenjem upravo kladionica i sličnih stranica. Potvrda identiteta vrši se tako da igrač mora odabrati jedan od dva osobna dokumenta(osobne iskaznice ili putovnice) te ih ili slikati ili prepisati neke od brojeva s njih. Ovdje igrači ponekad znaju paničariti budući da im nije ugodno davati podatke s osobnih dokumenata, ali garancija svake kladionice danas je da će ti dokumenti biti sigurni i da neće biti korišteni za svrhe za koje igrač to ne želi.

Ponuda hrvatskih kladionica

Ponuda je jedna od glavnih karakteristika kladionice po kojoj će igrači zapravo birati gdje žele igrati. Ako uspoređujemo hrvatske kladionice i njihovu ponudu sa stranim, većim kladionicama, vrlo brzo ćemo doći do zaključka da su strane kladionice u tom segmentu puno naprednije. Isto tako, kladionice u Hrvatskoj često imaju različit opseg ponude i zato je prilikom odabira važno istražiti taj segment. Ranije smo spomenuli da, primjerice, neke kladionice uopće u svojoj ponudi nemaju esport događaje, dok druge imaju. Budući da je riječ o jednoj kategoriji klađenja koja je iz dana u dan sve popularnija, bilo bi poželjno imati je uključenu u svoju ponudu. Također, mnogi igrači preferiraju klađenje na neke od manje popularnih sportova i za njih je prioritet da kladionica dovoljno dobro pokriva takve događaje. Na kraju dana, kada je o igranju u hrvatskim kladionicama riječ, odluka o tome koja je ponuda zadovoljavajuća, a koja nije, ovisi isključivo o pojedincu i sam igrač bi trebao odlučiti gdje igrati i kojoj će kladionici ukazati svoje povjerenje.

Uplate i isplate na kladionicama

Metode uplata i isplata su sastavni dio korištenja online kladionica i igranja u istim. Kako bi se igrač zapravo mogao kladiti i uplaćivati listiće online, potrebno je da na svoj račun uplati nešto sredstava za igru. To se danas može činiti na vrlo velik broj različitih načina, a najjednostavniji je svakako uplatom u nekoj od fizičkih poslovnica kladionice kako bi sredstva bila dostupna na internetskom računu.

Isplate i uplate na kladionice

Za one koji žele sredstva uplatiti iz udobnosti svoga doma, najjednostavnija je metoda uplate karticom. Uplata karticom dostupna je u svim hrvatskim kladionicama online, dok se ostale metode znaju razlikovati. Među te ostale metode ubrajamo različite e-novčanike i bonove koji se mogu kupiti na određenim prodajnim mjestima. Najpoznatiji i najčešće korišteni e-novčanici u Hrvatskoj su Skrill i Aircash, dok među najpopularnije bonove možemo ubrojati A-bon i Paysafecard bon. Ono što je podjednako važno su i metode isplate, a igrači kada uplate sredstva jednom od ponuđenih metoda, uglavnom žele i isplatiti pomoću nje tako da se kladionice u Hrvatskoj moraju pobrinuti da im to bude omogućeno. Ukoliko se dogodi situacija da nije moguće isplatiti istom metodom kojom je i uplaćeno, možemo reći da se radi o velikom previdu kladionice.

Porezi kladionica u Hrvatskoj

Ono što mnogim igračima hrvatskih kladionica ne odgovara su različiti porezi koji umanjuju njihove potencijalne dobitke. Dok bi, primjerice, bilo koji listić čija je ukupna kvota 2.00 trebao za potencijalni dobitak imati iznos koji je točno dva puta veći od uloga, u hrvatskim kladionicama to neće biti slučaj. Naime, gotovo oduvijek je postojao tzv. manipulativni trošak, odnosno postotak od svakog uloga koji kladionica uzimala sebi, a najčešće je on iznosio 5% ukupnog uloga. No, danas je situacija za igrače još gora jer će im i od potencijalnog dobitka biti oduzet jedan postotak. Taj porez može biti različit ovisno o tome koliki je dobitak, a njegovi su iznosi sljedeći:

  • Na dobitke do 10 tisuća kuna, porez je 10%
  • Na dobitke od 10 tisuća do 30 tisuća kuna, porez je 15%
  • Na dobitke od 30 tisuća kuna do 500 tisuća kuna, porez je 20%
  • Na dobitke iznad 500 tisuća kuna, porez je 30%

Naravno, ove su mjere jako nepopularne među igračima koji tako zapravo gube poprilično velike iznose na dobitke te je to jedan od glavnih izvora frustriranosti što se strane kladionice u Republici Hrvatskoj smatraju ilegalnima budući da one nisu oporezivale niti ulog, a niti dobitak.

Bonusi online kladionica

Bonusi i nagrade su glavno sredstvo za dovođenje novih igrača u kladionicu. Postoji puno različitih načina kako nagraditi igrače, a najčešći i onaj kojeg ima gotovo svaka kladionica je tzv. bonus dobrodošlice. U tom bonusu će kladionica svojim igračima dati isti iznos koji su uplatili u vidu bonusa, sve do neke maksimalne vrijednosti. Naravno, svi bonusi dolaze sa svojim uvjetima i odredbama koje je potrebno poštivati i zadovoljiti kako bi se ta bonus sredstva mogla isplatiti iz kladionice. Ipak, iako ti uvjeti i odredbe ponekad mogu izgledati neizvedivi, korisnicima pružaju šansu za dodatnom zaradom bez ikakvih gubitaka i zato ih igrači uglavnom iskorištavaju bez previše razmišljanja.

Bonusi kladionice

Tijekom godine i nekih većih sportskih događaja, svaka će kladionica za sebe kreirati neke dodatne vrste bonusa kako bi u jeku sportske sezone privukla nove igrače svojim primamljivim ponudama. Hrvatske kladionice tako ponekad znaju ponuditi neke zanimljive bonuse, a kako bi ih igrači iskoristili na najbolji mogući način moraju pratiti zbivanja i ponude te ih iskoristiti kada smatraju da im se to najviše isplati.

Korisnička podrška hrvatskih kladionica

Korisnička podrška vrlo je bitna značajka svake kladionice jer nerijetko nekome od korisnika treba pomoć u vezi nečega vezanog uz klađenje, uplate, isplate ili bonuse. Najbolja moguća opcija komunikacije s korisničkom podrškom je preko chata na samoj stranici kladionice, ali rijetko koja kladionica u Hrvatskoj nudi tu opciju. Kao alternativu za svoje su korisnike dostupni putem raznih društvenih mreža gdje im se oni mogu probati javiti. Ukoliko kladionica ne nudi čak niti tu opciju, korisničkoj podršci moguće se javiti putem e-maila ili pak telefonskog poziva. Međutim, igrači vrlo vjerojatno preferiraju spomenutu opciju chata jer uglavnom žele da se njihovi problemi i nedoumice otklone u najkraćem mogućem roku.

Dodatne značajke

Iako je u većini slučajeva igračima dovoljno da njihova kladionica ima sportsku i eventualno ponudu klađenja uživo, dodatne značajke ponekad znaju biti vrlo zabavne i privlačne. Među njih možemo ubrojati, primjerice, razne druge igre i značajke koje su dostupne na stranici kladionice. To su u najvećem broju slučajeva casina te lutrijske igre kao loto i bingo, a neke kladionice nude i poker uživo. Također, neke kladionice uvele su i neke značajke koje njihovim igračima omogućuju međusobnu komunikaciju putem chata, pisanje analiza za određene parove, kao i dijeljenje te biranje najboljeg listića. Za očekivati je da će sve kladionice uskoro krenuti tim smjerom kako bi ostale konkurentne na hrvatskom tržištu, a bit će vrlo zanimljivo promatrati i koje će poteze vući domaće kladionice kako bi držale korak sa sada već poprilično visokim standardima koje postavljaju neke od najvećih kladionica u svijetu, kao što su Favbet, Mozzart ili 22bet koje već imaju svoje verzije i na Hrvatskom.

Top internet kladionice

1
100%
TOTAL SCORE

500kn bonusa na prvu uplatu

PSK je prva sportska kladionica u Hrvatskoj koja svih ovih godina uspijeva zadržati standard kakvog je postavila od samog početka.

2
100%
TOTAL SCORE

400 EUR bonusa na prvu uplatu

Mozzart je regionalna kladionica, sponzor brojnih poznatih klubova i sportaša, koja je postala jedna od najprestižnijih destinacija za klađenje u svijetu.

3
100%
TOTAL SCORE

1000kn paket dobrodošlice

Germania je jedna od najprepoznatljivijih kladionica, koja je na hrvatskom tržištu prisutna već više od 2 desetljeća.

4
100%
TOTAL SCORE

100% bonus do 5000kn

Favbet kladionica jedna je od najboljih hrvatskih kladionica koja svojim prepoznatljivim bonusima i ponudom, ruši sve standarde. Osim kladionice, tu je i casino sekcija s mnogo popularnih slot igara.

5
95%
TOTAL SCORE

Do 500kn dobrodošlice na prvu uplatu

Supersport kladionica jedna je od najpopularnijih u Hrvatskoj, što opravdava njena široka ponuda sportskih događaja.