Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gdje gledati prijenose utakmica uživo?

Gledanje neke utakmice uživo jedan je od glavnih načina za opustiti se ljubiteljima sporta. Posebice ako je riječ o utakmici u kojoj nastupa ekipa za koju netko navija ili pak reprezentacija. S obzirom na vrijeme u kojem živimo, sasvim je logično očekivati da će negdje postojati prijenos utakmice koja nas zanima.

Prva opcija svakako je potražiti prijenos uživo na televiziji, a zatim se uputiti na Internet koji nudi puno više mogućih opcija.

Gdje gledati utakmice uživo?

Kao što smo rekli, gledanje utakmica uživo moguće je na više različitih načina, a upravo ćemo zato spomenuti neke od najčešćih koji se mogu iskoristiti danas.

Televizija

Live prijenos utakmica najjednostavnije je gledati na televiziji. Državna televizija uglavnom je glavni izvor prijenosa kada nastupa reprezentacija, domaći klubovi ili se pak igra neka velika utakmica kao što su susreti Lige prvaka u nogometu. Ako se kojim slučajem prijenos utakmica koje nas zanimaju ne može pronaći na državnoj televiziji, postoje sportski programi koji su zaduženi za to.

U Hrvatskoj, postoje dva najpopularnija takva programa, a to su Arena Sport i Sport Klub. Oni imaju prava na prijenose nekih od najpopularnijih sportskih događaja koji uključuju nogomet, košarku, tenis, rukomet itd. Budući da su orijentirani isključivo na sportski sadržaj, u bilo koje doba dana moguće je pronaći neki sportski događaj i utakmice uživo.

Sportske kladionice

Jedan od najboljih načina kako se mogu pronaći prijenosi uživo danas su sportske kladionice. Pojavom opcije klađenja uživo i popularizacijom klađenja putem Interneta, gledanje utakmice na koju se kladite postalo je jedna od najboljih značajki kladionica danas. Ono što je najbolje u tome je činjenica da zapravo nije niti potrebno kladiti se kako bi se mogli gledati uživo prijenosi. Sve što treba je imati bilo kakav iznos sredstava na računu. Ona se ni ne moraju koristiti za klađenje, već je samo potrebno imati ih dostupnima.

Live prijenosi u kladionicama uključuju neke od najjačih nogometnih liga, košarkaška natjecanja kao NBA, gotovo sve teniske turnire u godini, rukometna natjecanja i još puno toga.

Streamovi

Live stream utakmice moguće je pronaći putem Interneta i na drugim stranicama. Takvih stranica postoji mnogo, a uključuju gotovo sve sportske događaje koji imaju prijenos na nekoj od televizija u svijetu. Međutim, ovaj način gledanja može biti poprilično naporan. Često su stranice s takvim prijenosima preplavljene različitim reklamama kojih se ponekad teško riješiti.

Naravno, postoje dodaci za web preglednike koji mogu smanjiti količinu reklama, ali niti oni neće uvijek biti djelotvorni. Bilo kako bilo, kada nemate baš nekog drugog izbora, stream putem Interneta dobar je način kako se može pogledati neka utakmica uživo.

Aplikacije

Mnogi sportski klubovi i kladionice imaju i svoje aplikacije pomoću kojih su dostupni prijenosi. One su vrlo jednostavne za koristiti, a korisnicima pružaju mogućnost gledanja sportskih događaja koji ih zanimaju, gdje god se u tom trenutku nalazili. Sve što je potrebno jest imati stabilnu konekciju s Internetom kako bi live prijenos tekao neometano.

IPTV

IPTV je jedna moderna vrsta streaminga gdje je moguće gledati razne programe uživo. To mogu biti domaći programi, ali i oni strani. Naravno, tako je puno lakše pronaći prijenos nekog sportskog događaja koji nas zanima.

Zašto gledamo utakmice uživo?

Utakmice uživo
Foto: Shutterstock

Lako je moguće da netko jednostavno ne shvaća zašto uopće volimo gledati prijenose utakmica uživo. Razlozi za to mogu biti brojni, a spomenut ćemo neke od najčešćih.

Ljubav prema sportu

Sasvim sigurno je glavni razlog zašto većina voli uživo utakmice sama ljubav prema određenom sportu. Sport je jedna od najgledanijih aktivnosti danas i mnogi se njime vole baviti u svoje slobodno vrijeme. Gledati sport može biti jako zabavno, a neki također imaju i svoje sportske te životne idole među nekim od sportaša. Ljubav prema sportu obično se razvije još u djetinjstvu, ali nikad nije kasno zaljubiti se u neki novi sport te njegove prijenose gledati u svakoj prilici koja se ukaže.

Simpatije prema određenoj ekipi ili sportašu

Čak i oni koji nisu pretjerano veliki ljubitelji nekog sporta gledaju određene utakmice jer igra njihova reprezentacija ili sportaš kojeg simpatiziraju. Prijenos utakmica uživo jedna je od najpopularnijih aktivnosti tijekom nekih velikih sportskih događaja kao što su svjetska ili europska prvenstva i Olimpijske igre. Tada će ti događaji bez ikakve sumnje biti najgledaniji i mnogi se bore za prava prijenosa. Nije ništa čudno da tada svi kolektivno prate zbivanja s nekog natjecanja, a to uključuje i one koji inače ne prate sportove koji su tada aktualni.

Sportske prognoze

Prognoze utakmica danas su još jedan od popularnijih razloga zašto mnogi uživaju gledajući sport. Klađenje na sportske događaje je aktivnost u kojoj uživaju mnogi, a kada jednom odigraju na neki ishod, vrlo vjerojatno žele i pratiti u kojem smjeru teče utakmica na koju su odigrali. Također, s obzirom da postoji mogućnost klađenja uživo, važno je da se gledaju live prijenosi utakmica kako bi se uspješnije moglo predvidjeti potencijalni ishod.

Koje sportove najčešće gledamo?

Možemo reći kako popularnost nekog sporta uglavnom ovisi o zemlji. Primjerice, Hrvatska je zemlja u kojoj se, bez ikakve sumnje, najviše gleda nogomet iz očitih razloga. Hrvatska je nogometna reprezentacija izuzetno uspješna na velikim natjecanjima, a mnogi hrvatski nogometaši ostvaruju razne uspjehe u nekim od najvećih klubova na svijetu.

Sport koji Hrvati jednostavno ne propuštaju je rukomet. Možemo reći, doduše, da je to izraženo samo u siječnju kada se ne propušta niti jedna utakmica live. Ostatak godine ipak se nešto rjeđe prati rukomet, ali vrijedi spomenuti da se u zadnje vrijeme dosta prati i ženska reprezentacija.

Tenis je još jedan sport u kojem Hrvati često bilježe sjajne rezultate, a teniska sezona traje gotovo cijelu godinu. Jasno je stoga zašto je jedan od najgledanijih sportova u Hrvatskoj i tako voljen od strane gledatelja.

NBA je najjača košarkaška liga na svijetu i jako je popularna među domaćim gledateljima. Međutim, live stream utakmica NBA lige uglavnom je u sitnim satima što malo otežava da gledanost NBA lige bude još veća u Hrvatskoj.

Među ostale sportove koje volimo gledati vrijedi ubrojati i neke manje popularne u kojima se Hrvatska redovno uspješno natječe ekipno i pojedinačno kao vaterpolo, atletika ili borilački sportovi.

Prednosti gledanja utakmica uživo na TV-u i online

Kada su u pitanju prijenosi utakmica uživo, malo tko pomisli na neke prednosti koje ima od gledanja istih. Međutim, jasno je da one postoje. Ona najistaknutija je svakako zabava. Sportovi su zabavni što i samu aktivnost gledanja istih čini zabavnom. Istaknimo i neke od ostalih.

Uvijek ste u toku akcije

Jasno je da su live prijenosi neizmjerno zanimljiviji i uzbudljiviji od gledanja nekog sportskog događaja na snimci. Pogotovo ako se radi o nekom uzbudljivom događaju čiji ishod možete vrlo lako saznati ako vam ga netko slučajno kaže ili ga pročitate. Ako pogledate i neku utakmicu online, često ćete imati i neku zajedničku temu s prijateljima koji također vole sportove kao vi. Ne kaže se uzalud da sport povezuje ljude.

Može se naučiti ponešto

Ako želite postati bolji u nekom sportu kojim se i sami bavite, jasno je da puno toga možete naučiti uz gledanje utakmice uživo. Također, ako ste netko tko voli prognozirati sportske rezultate, puno ćete naučiti gledajući određene ekipe. Tako možete naučiti kojim stilom igraju, koliko su jaki i kako bi mogli igrati u budućnosti. To u konačnici može značiti i nekakav tip profita ako unovčite svoje znanje.

Jednostavnost

Gledanje utakmica danas je zaista jednostavno. Nije potrebno ulagati previše truda kako bi se našao prijenos određenog sportskog susreta pa tako možemo brzo pronaći sve što nas zanima. To aktivnost gledanja sporta uživo čini lakom i jednim od omiljenih rješenja kada tražimo što raditi.

Kako pronaći određeni sportski susret koji nas zanima?

Iako postoji velik broj sportskih prijenosa događaja iz raznih natjecanja, moguće je da će nas zanimati samo jedan određeni. Tada se moramo malo potruditi ne bismo li ga našli. Prvo je najbolje pregledati raspored na nekim od sportskih i ostalih programa na TV-u. Ako nije bilo uspjeha, poželjno je istražiti prenosi li se u nekoj od kladionica. Na koncu, ako ni to nije urodilo plodom, stream se može potražiti na nekoj od stranica koje ih organiziraju. Do njih se može jednostavnim pretraživanjem Interneta. Sve što je potrebno jest koristiti neke pojmove kao “utakmica danas prijenos”, “gledaj utakmice” i slično. Također, kako bi došli do nešto više potencijalnih rezultata, pokušajte koristiti engleski jezik. Većina stranica s prijenosima sportskih događaja je na engleskom tako da bi to moglo pokazati bolje rezultate. Bilo kako bilo, danas prijenose zaista nije teško pronaći. Čak i na našoj stranici možete pronaći razne solucije za gledanje prijenosa uživo kada igraju neki hrvatski timovi i sportaši. Sve što je tada potrebno jest biti u toku s vijestima i nikada nećete ostati uskraćeni za neki sportski prijenos.