Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biciklizam

2 DANA DO POČETKA EUROPSKOG PRVENSTVA U CESTOVNOM BICIKLIZMU: Hrvatsku predstavlja mlada ekipa

Od 8. do 12. rujna

Foto: Shutterstock.com / Montaža: hrsport.hr

Od 8. do 12. rujna održat će se 27. po redu Europsko prvenstvo u cestovnom biciklizmu, i to u talijanskom Tridentu. Ova vijest mnogo više znači našim sjevernim susjedima koji priželjkuju pravu „košaru” medalju, no i mi ćemo sa zanimanjem popratiti najveće natjecanje samo za europske bicikliste. Nije riječ samo o seniorskom EP-u, nego i o juniorskom te mlađe seniorskom. Dakle, sve tri kategorije biciklista u narednim danima natjecat će se za europska odličja na sjeveru Italije.

Hrvatsku će na EP-u u Tridentu predstavljati jedna biciklistica i pet biciklista. „Blažena među dečkima” bit će Maja Perinović, 22-godišnja Zadranka, najbolja hrvatska biciklistica. Uz nju, još ćemo gledati Nicolasa Gojkovića, Frana Miholjevića, Ivana Okmažića, Viktora Potočkog i Josipa Rumca, 26-godišnjeg Riječanina koji nas je nedavno predstavljao na OI u Tokiju. Radi se o izuzetno mladom društvu, a predvodit će ih Rumac. Svima se godine vrte oko 20. Dakle, riječ je o biciklistima pred kojima su tek najbolje godine.

Europsko prvenstvo počinje u srijedu u 9:15 sati kronometrom za juniorke, a nastavlja se u 10:45 sati kronometrom za juniore te u 14:30 sati mješovitim kronometrom. Europska smotra najboljih biciklistica i biciklista završit će se u nedjelju cestovnom utrkom za seniore, za one najbolje, a bit će duga 179.2 km, s početkom i završetkom na Piazzi Duomo, ali ne onoj milanskoj, nego onoj u Tridentu.

Popratit ćemo nastupe naših biciklista i biciklistice te vidjeti hoće li se netko od njih uspjeti barem malo približiti jedinom hrvatskom osvajaču europske medalje u povijesti, Martinu Čotaru. Ovaj Pazinjanin prije 22 godine u Lisabonu osvojio je, ni manje, ni više, nego zlatnu medalju u kronometru za mlađe seniore. Još uvijek je to jedan od najvećih uspjeha hrvatskog biciklizma u posljednjih 30 godina.

Top 5 internet kladionica

1
95%
TOTAL SCORE

100% bonus do 5000kn

Favbet kladionica jedna je od najboljih hrvatskih kladionica koja svojim prepoznatljivim bonusima i ponudom, ruši sve standarde. Osim kladionice, tu je i casino sekcija s mnogo popularnih slot igara.

2
90%
TOTAL SCORE

500kn bonusa na prvu uplatu

PSK je prva sportska kladionica u Hrvatskoj koja svih ovih godina uspijeva zadržati standard kakvog je postavila od samog početka.

3
85%
TOTAL SCORE

1000kn paket dobrodošlice

Germania je jedna od najprepoznatljivijih kladionica, koja je na hrvatskom tržištu prisutna već više od 2 desetljeća.

4
85%
TOTAL SCORE

400 EUR bonusa na prvu uplatu

Mozzart je regionalna kladionica, sponzor brojnih poznatih klubova i sportaša, koja je postala jedna od najprestižnijih destinacija za klađenje u svijetu.

5
80%
TOTAL SCORE

Do 500kn dobrodošlice na prvu uplatu

Supersport kladionica jedna je od najpopularnijih u Hrvatskoj, što opravdava njena široka ponuda sportskih događaja.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Biciklizam

Ako vam je vožnja biciklom postala dosadna – imamo odličan prijedlog za vas! Iskušajte novi trend – sve popularniji među ljubiteljima bicikliranja – gravel...

Biciklizam

Proklizavanje lanca i škripave disk kočnice glavni su znak loše održavanog bicikla. Bicikli traže pravilno čišćenje i podmazivanje kako bi vožnja bila udobna i...