Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Košarka

‘Aco’ Petrović otkrio: ‘Odbila su nas četiri trenera, ali nazire se vrhunsko rješenje’

Sportski direktor HKS-a, Aleksandar Petrović, otkrio je da su ga odbila četiri imena, ali da se nazire rješenje na vrućoj klupi hrvatske reprezentacije.

FOTO: Screenshot

Novi sportski direktor HKS-a (Hrvatski košarkaški savez), Aleksandar Petrović, održao je press konferenciju gdje je progovorio o rješenju za novog hrvatskog izbornika. Potvrdio je da su ga odbila ukupno četiri trenera, ali je uvjeren da će se pronaći vrhunsko rješenje.

– Prošli utorak, u roku od 24 sata, kontaktirao sam četiri najbolje opcije za mjesto izbornika hrvatske reprezentacije. Razgovarao sam s Igorom Miličićem, on je sad vruća roba, ali još ima ugovor s Poljskom do kraja 2023. godine. Očito ga žele zadržati. Ta opcija sad nije realna. Dario Gjergja napravio je sjajan posao s Belgijom. U sjajnoj je poziciji izboriti Svjetsko prvenstvo. Nismo u situaciji pijanog milijardera, da možemo dovesti koga hoćemo. Ali, da ne bi bilo šumova u eteru, išlo se razjasniti situaciju. Ti su ljudi pod ugovorom i nemoguće je na njih računati. Oni su znanjem, kvalitetom i iskustvom tu – otkrio je Aco.

Zadnja dva imena su Neven Spahija te Jure Golemac, oni su isto poslali odbijenicu Savezu jer imaju druge ambicije u svojim karijerama. Progovorio je i o tom bi li predložio samog sebe za selektora reprezentacije.

– Uzeo sam time-out koji će trajati do 10. listopada kada ću imati jasniju situaciju što i kako dalje. Imam naznaku kvalitetnog, vrhunskog rješenja ili dva rješenja, ako govorimo o lipnju iduće godine. Moram donijeti prijedlog kojim putem krenuti. Ispratiti ova dva prozora i na kraju sezone dobiti čovjeka koji bi pet godina trebao biti izbornik ili dalje tražiti čovjeka. Nisam u situaciji da samog sebe predlažem. O tome ne razmišljam. Vidjet ćemo kakva će biti situacija. Jednom treneru sam ponudio takav vid suradnje, neću mu spominjati ime, ali on ne želi i rekao je da nakon toga može nestati s košarkaške mape. Jeste li vi za kvalitetno dugoročno rješenje ili kratkoročno? – upitao je Petrović okupljene novinare.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Košarka

Bojan Bogdanović predvodio je Detroit Pistonse do nove pobjede protiv Miami Heata.

Košarka

Anadolu Efes je umirovio dres Krunoslava Simona.

Košarka

U nedjeljnom, nešto ranijem terminu, odigrale su se NBA utakmice koje su bile na rasporedu, a nastupio je i naš Ivica Zubac koji brani...

Košarka

Ivica Zubac i Bojan Bogdanović bili su sjajni u nastupima svojih timova.