Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

Alen Babić dobio novog protivnika! Naš ponajbolji boksač ide na Belgijskog nokautera

Alen Babić saznao je ime svojeg sljedećeg protivnika. Borit će se protiv Riyada Merhyja u meču koji će odrediti sljedećeg izazivača za pojas u Bridgerweight kategoriji.

FOTO: Screenshot/ Instagram

Ponajbolji hrvatski boksač, Alen ‘Savage’ Babić, dobio je protivnika za sljedeći meč. Naime, radi se o Belgijskom nokauteru, Riyadu Merhyju. Preko Instagram profila je otkrio tu vijest, a to znači da ga nećemo gledati u borbi za pojas svjetskog prvaka, bar ne još.

Njegov protivnik u karijeri ima 31 pobjedu, a od toga je upisao 26 nokauta. Zabilježio je tek jedan poraz u dosadašnjem dijelu karijere, nadamo se da će zabilježiti još jedan i to protiv Babića.

– Bridger‘ prvak Oscar Rivas branit će titulu protiv Lukasza Rozanskog. Finalni eliminacijski meč između silver prvaka Alena Babića i Ryada Merhya naređen je za sljedećeg Rivasovog izazivača – napisao je Alen putem Instagrama.

Screenshot/ Instagram

Njegov protivnik u svojoj karijeri ima i čak tri pobjede protiv hrvatskih boksača, a padali su redom, Hrvoje Božinović, Marko Martinjak i Toni Višić. Nadamo se da će Alen smanjiti tu razliku te prekinuti negativan niz Hrvata u borbama protiv Merhyja.

Ovaj meč će imati i poseban značaj. Pobjednik ovoga duela sukobit će se s pobjednikom iz meča Oscara Rivasa i Lukasza Rozalskog. Taj meč je za svjetsku titulu u Bridgerweight kategoriji.

Babić je trenutno u kampu kod najboljeg svjetskog boksača, Tysona Furyja, a sigurni smo da će mu znanje pokupljeno s priprema kod Furyja, uvelike pomoći u daljnjim izazovima u karijeri.

Ostavi komentar

Borilački sportovi

Stipe Mičić se neće boriti za pojas, ali ovo su četiri borca s kojima bi mogao u kavez...

Borilački sportovi

Pogledajte podatak koji dovoljno govori o popularnosti FNC-a u Hrvatskoj, a vjerujemo i u regiji.

Borilački sportovi

Alen Babić dobit će priliku boksati za svjetski naslov.

Borilački sportovi

Tyson Fury se nakon pobjede obračunao s Oleksandrom Usykom te usmeno dogovorio meč s njim.