Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

Anđelo Kvesić osvojio europsku broncu! Niti ozljeda ga nije zaustavila na putu do medalje

Stariji brat Kvesić bio je dominantan veliki dio trominutne borbe. Sredinom meča udarcem u tijelo poveo je 3:0…

Foto: Hrvatski karate savez - Croatian Karate Union / karateinsights IG

Nastavlja se berba medalja Hrvata na Europskom prvenstvu u karateu u španjolskoj Guadalajari. Nakon što je Enes Garibović osigurao najmanje srebro u poluteškoj kategoriji (finalni meč danas poslije 12:30 h uz izravan prijenos), kao i hrvatska ženska kumite reprezentacija (finale je sutra), Anđelo Kvesić danas je osvojio svoje šesto europsko odličje u karijeri. U meču za broncu kategorije +84, svladao je Turčina, Fatiha Sena, sa 7:3.

Foto: Hrvatski karate savez – Croatian Karate Union

Stariji brat Kvesić bio je dominantan veliki dio trominutne borbe. Sredinom meča udarcem u tijelo poveo je 3:0. Nedugo zatim Sen udarcem nogom u glavu (ippon) izjednačava na 3:3, no praktički sekundu kasnije Anđelo uzvraća ipponom za novo vodstvo – 6:3. U finišu, u trenucima kada je predstavnik Turske morao napadati, hrvatski borac dobiva novi bod za sigurnu pobjedu i osiguravanje šeste medalje na europskim prvenstvima, četvrte bronce (prošle godine u Turskoj bio je europski prvak). Valja napomenuti da je Anđelo prije Europskog prvenstva doživio ozljedu ligamenata skočnog zgloba zbog čega je njegov nastup na europskoj smotri bio pod velikim upitnikom. Još je jednom pokazao zašto je u okvirima svjetskog karatea, ne samo europskog, izuzetno cijenjen.

Uz jučerašnji sjajan dan naše ženske i muške kumite reprezentacije (djevojke u borbi za zlato, mladići za broncu), nije nipošto na odmet spomenuti osvojenu brončanu medalju Stipe Barića u parakarateu (kategorija K22), dok će Daniela Topić u istoj kategoriji danas braniti europsko zlato osvojeno prošle godine u Turskoj!

Put Anđela Kvesića do bronce (+84 kg)

  • 1. kolo: Nemanja Jovović (C. Gor) 4:1
  • Osmina finala: Christian Petersen (Dan) 2:1
  • Četvrtfinale: Georgios Tzanos (Grč) 0:1
  • Repesaž: Anes Bostandžić (BiH) 0:0
  • Za broncu: Fatih Sen (Tur) 7:3
Ostavi komentar

Borilački sportovi

Dok su hrvatski karatisti okončali EP na devetoj poziciji po uspješnosti nacija, naši parakaratisti bili su još uspješniji

Borilački sportovi

U razmaku od tri sata, na postolju u Guadalajari vidjeli smo dvojicu Hrvata

Borilački sportovi

Danas smo dočekali nove sjajne nastupe hrvatskih karatistica i karatista na Europskom prvenstvu u Guadalajari

Borilački sportovi

Hrvatski borac, inače sin ikone varaždinskog karatea i sporta Esada, u svojim vitrinama već ima dvije medalje s prošlih europskih prvenstava...