Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

Barbara Matić izborila borbu za broncu na Svjetskom prvenstvu u judu

Barbara Matić
Victor Joly / Shutterstock.com

Najbolja hrvatska judašica, Barbara Matić, borit će se za broncu na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Dohi u kategoriji do 70 kilograma.

Hrvatica je danas redom bila bolja od Aleksandre Samardžić iz BiH, Nizozemke Kim Polling, Britanke Katie-Jemminu Yates Brown, ali ju je na korak od trećeg uzastopnog finala, waza-arijem 11 sekundi prije kraja borbe zaustavila Japanka Saki Niizoe. Prethodno je Barbari, pregledom snimke, poništen waza-ari.

Druga naša predstavnica, Lara Cvjetko, je u istoj kategoriji nakon pobjede protiv Yu-Jung Liao iz Kineskog Taipeha, u trećem kolu izgubila od Elvismar Rodriguez iz Venecuele.

Matić je dosad izborila finale 2021. godine kada je bila bolja od Yoko Ono iz Japana te 2022. godine kada je u svehrvatskom finalu svladala Laru Cvjetko. U borbi za broncu ju očekuje ogled protiv spomenute Venecuelanke Rodriguez te se nadamo kako će Barbara “osvetiti” Laru.

„Dobro sam se osjećala cijeli dan, pokušala sam staviti što manje pritiska na sebe da radim čim bolji judo i pokažem najbolje od sebe. Prvu borbu sam zadovoljna, drugu borbu sam prerano sam pala na taj wazari, znala sam da će me na to kontrirati. Ne znam, po meni puno lošije nego što ja mogu i moram. Radila sam greške, prvo to što sam pala, drugo nisam išla raditi pritisak da protivnica dobije treću opomenu, nisam to napravila, trudila sam se ići na bacanje, nije bilo dovoljno i to nije to. Moram dalje raditi, moram se truditi. Znam da mogu, znam da ima puno dobrih cura, znam da mogu svaku pobijediti, a sad moram raditi dalje na svom judu, na glavi, na svemu da mogu ponavljati rezultate, da ne budu samo slučajni nego kontinuirani.“ – kazala je Cvjetko.

judo.hr

Cvjetko je prije samo dva tjedna od iste suparnice poražena na Pan-američkom Openu u Dominikanskoj Republici.

„Ja sam se nadala da će biti suprotno, da će me to motivirati da sada pobijedim i tako sam se osjećala prije borbe. Nije išlo, treći puta će valjda biti pobjeda.“ – prokomentirala je Cvjetko.

judo.hr

Boljem ishodu nadao se i glavni trener ženskih reprezentacija Dragan Crnov, koji inače Cvjetko osobno trenira. 

„Mogu reći da sam u ovom trenutku razočaran s rezultatom, cure (op.a. Ana Viktoria Puljiz i Lara Cvjetko) su odradile fenomenalne pripreme, bile su koncentrirane na ovo prvenstvo, u krajnjem slučaju bile su u odličnoj formi. Lara se danas osjećala stvarno odlično, bila je brza, jaka, jednostavno od samog zagrijavanja mislio sam da je to tô. Nažalost u drugoj njezinoj borbi dogodila se ta greška i tu se jednostavno cijela borba raspala i nismo uspjeli ponoviti rezultat od prošle godine.“ – započeo je Crnov.

judo.hr

„I za Anu Viktoriju i Laru mogu reći da su jako mlade, 21-godina, a već su stvarno na velikoj razini. Naravno ja kao njihov trener uvijek očekujem top rezultat, maksimalno zalaganje na svakom treningu i nekad možda zaboravim koliko su mlade i koliko su postigle, zato sam možda u ovom trenutku razočaran. Ispred njih je još deset godina vrhunskog juda i ti rezultati će se ponavljati sigurno. Međutim svaki poraz boli, tako i danas, kažem nismo uspjeli ponoviti taj rezultat. Ždrijeb se u četvrtfinalu posložio što nam je čak i odgovarao, jedna greškica te udalji od te medalje. Nema veze, idemo se spremiti za Europsko prvenstvo na jesen i za iduću godinu.“ – dodao je za kraj Crnov.

judo.hr
Ostavi komentar

Borilački sportovi

Barbara je broncu osigurala u repasažu protiv borkinje iz Venezuele, Elvismar Rodriguez

Borilački sportovi

Najbolja hrvatska judašica, Barbara Matić, osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Dohi u kategoriji do 70 kilograma. Ovo je...

Borilački sportovi

Četvrti je dan natjecanja na Svjetskom prvenstvu u judu koje se održava u katarskoj Dohi iza nas, a danas su u kategoriji do 63...

Borilački sportovi

U katarskoj Dohi je jučer započelo Svjetsko prvenstvo u judu, a Hrvatska je prvog predstavnika, točnije predstavnicu, imala danas. U kategoriji do 52 kilograma...