Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Pikado

BENIDORM 2022.: Neven Rešetar pojedinačni prvak Europe

Europsko prvenstvo u elektroničkom pikadu 2022.

Foto: hps-dart.hr

Nakon europskog prvenstva u elektroničkom pikadu (EDU) u Caorleu 2019. te nakon dvije godine pauze zbog svima nam poznatih razloga, napokon je na red došlo dugo očekivano europsko prvenstvo u španjolskom Benidormu. Prvenstvo u Benidormu se odvijalo od 11. do 17. lipnja 2022. godine. Bilo je to sedam bogatih i uspješnih natjecateljskih dana za naše predstavnike.

Foto: hps-dart.hr

Od hrvatskih pikadista u Španjolskoj mogli smo gledati naše tri reprezentacije: mušku, žensku i juniorska, te klubove i igrače koji su išli u svom privatnom angažmanu na Eurocup.

Prvi dan

Prvog dana naši natjecatelji većinom su bili na putu prema Benidormu i malo ih je nastupilo na disciplinama toga dana. Unatoč tome, već tog prvog dana zabilježili smo zapažene rezultate. Na prvom Open turniru 501 M.O., Boris Krčmar osvojio je prvo mjesto, dok je na drugom Open turniru 501 M.O., Neven Rešetar osvojio drugo mjesto.

Drugi dan

Drugog dana, nakon što su svi pristigli u Benidorm, a ekipe se kompletirale, ušli smo u natjecanje Eurocupa po kategorijama. U muškoj konkurenciji imali smo četiri predstavnika koji su u konačnici postigli odličan rezultat: drugo mjesto – PK AS, treće mjesto – PK Posejdon, četvrto mjesto – PK Janje Alfa Team, peto mjesto – PK Dioklecijan.

U ženskoj konkurenciji imali smo samo jednu ekipu, PK Dioklecijan, koja je završila također na postolju te zauzela odlično 3. mjesto. Na Open turnirima 301 M.O., Mario Čegir osvojio je 3. mjesto, dok je kod dama Marina Letica osvojila prvo mjesto.

Treći dan

Trećeg dana, 13.06., na EDU prvenstva u Benidormu na rasporedu je bila prva službena pojedinačna disciplina prvenstva – CRICKET.

Kod muškaraca, dvojici naših predstavnika, Nevenu Rešetaru i Alanu Ljubiću, postolja su za malo izmaknula te su završili na četvrtome i petome mjestu. Međutim, naš drugi predstavnik, Dragutin Pečnjak, odličnim nastupom osvojio je srebro i tako postao viceprvak Europe u disciplini Cricket. Dragutin Pečnjak je sa sedam pobjeda po desnoj strani došao u veliko finale, gdje je na kraju ipak uspješniji bio odlični španjolski predstavnik Ricardo Perez Ibarra.

Identičan uspjeh kod žena ponovila je naša reprezentativka, Josipa Brzić, koja je osvojila srebro u konkurenciji dama. Nakon odličnog nastupa, Josipa je u velikom finalu također morala zasluženo stisnuti ruku boljoj toga dana, domaćoj predstavnici, Almudeni Fayardo Ayuso. Od naših ostalih predstavnica najbolje je bila plasirana Olja Pavlović na sedmome mjestu.

Na Open turnirima 501 M.O. istoga dana kod muškaraca, Tino Babić osvojio je drugo mjesto, a Marina Letica prvu poziciju kod dama.

Četvrti dan

Četvrtog dana, 14.06., na rasporedu je bila nova službena disciplina – parovi 501 M.O.

To je jedna od rijetkih službenih seniorskih disciplina gdje naši predstavnici nisu završili na postolju. Na korak do postolja u muškoj konkurenciji bili su Vladimir Lešić i Marko Janjić koji su završili na četvrtome mjestu, dok su kod dama Maja Tešija i Josipa Brzić završile na petome mjestu.

Međutim, da dan ne prođe bez odličja, potrudili su se naši odlični juniori koji su u izuzetno jakoj konkurenciji došli do juniorske titule viceprvaka Europe u parovima. U finalu od našeg Dina Živkovića i Zvonimira Pervana bila je bolja reprezentacija Češke.

Na Open turnirima 301 M.O. istoga dana, Ivica Cavrić osvojio je drugo mjesto u muškoj konkurenciji, dok je na Open turniru slučajnih parova Romeo Grbavac osvojio prvo mjesto u kombinaciji sa Cedricom Schroederom.

Peti dan

Petog dana EDU europskog prvenstva, 15.06., na red su došle naše reprezentacije.

Muška reprezentacija u sastavu: Vladimir Lešić, Ivica Cavrić, Dragutin Pečnjak, Neven Rešetar, Mario Čegir i Filip Ljubenko osvojila je treće mjesto.

Foto: hps-dart.hr

Na putu do finala desne strane, naša reprezentacija pobijedila je Francusku s 9:1 u osmini finala. U četvrtfinalu smo bili bolji od Austrije s 9:4, a u posljednjoj utakmici dana, u polufinalu desne strane, pobijedili smo odličnu reprezentaciju Njemačke s 9:6. Nastavak se igrao sljedećeg dana. Naša ženska reprezentacija bila je u sastavu: Marina Letica, Josipa Brzić, Maja Tešija, Natalija Šimac, Olja Pavlović i Ana Mamut, te izbornik Slavko Brzić. Naše braniteljice naslova ovaj put morale su se zadovoljiti trećom pozicijom. U prvom susretu dana bila je uspješnija reprezentacija Italije s 9:1. Međutim, naše dame se ne predaju i pobjedama po lijevoj strani protiv Poljske 9:0, Češke 9:4 i Slovačke 9:4 ulaze u finalni dan i borbe za medalju, koji se igrao sljedećeg dana.

Foto: hps-dart.hr

Naši juniori nisu izborili borbu za medalje u sastavu: Zvonimir Pervan, Lucija Kodrić, Dino Živković, Ivano Tomić i Matej Prskalo, te izbornik Ivan Močić. Od naših juniora bolje su bile reprezentacije Češke s 9:2 i Italije s 9:6. Druga službena disciplina istoga dana bila je TRIPLE MIX 701 M.O. u kojoj smo opet došli do postolja, a za to se pobrinula naša kombinacija Marina Letica, Neven Rešetar i Mario Čegir koja je osvojila broncu.

Treba spomenuti i drugu najuspješniju našu kombinaciju na devetome mjestu, a to su naši juniori, Lucija Kodrić, Zvonimir Pervan i Dino Živković, koji su u jakoj seniorskoj konkurenciji došli do odličnog plasmana. Na Open turnirima 501 M.O. opet smo bili uspješni. Marko Janjić uzeo je prvo mjesto pobijedivši Nenada Petrovića u finalu koji je zauzeo drugo mjesto, dok je kod dama najuspješnija bila Nađa Serdarević na četvrtome mjestu.

Šesti dan

Šestog dana, 16.06., na rasporedu je bio nastavak borbe za medalje naše muške i ženske reprezentacije.

Muška reprezentacija u finalu desne strane poražena je od češke reprezentacije s 9:3. U borbi za finale igrali smo opet protiv Njemačke. Ovoga puta reprezentacija Njemačke bila je bolja s 9:1 te naša muška reprezentacija završava na trećemu mjestu i osvaja broncu.

Naša ženska reprezentacija bolje otvara finalni dan te pobjedom 9:5 protiv reprezentacije Švicarske osvaja najmanje brončanu medalju. U borbi za finale od naše reprezentacije, nažalost, bolja je bila reprezentacija Njemačke s 9:7 te naše dame, kao i muškarci, završavaju na trećemu mjestu.

Na drugoj službenoj disciplini dana, DOUBLE MIX 501 M.O., naša najuspješnija kombinacija bila je Nađa Serdarević i Ivica Cavrić na sedmome mjestu. Na Open turnirima 501 M.O. istoga dan opet smo bili uspješni. Kod juniora, Lucija Kodrić osvojila je drugo mjesto. U muškoj konkurenciji, Marko Janjić osvojio je 1. mjesto, a Ivan Močić treće mjesto. Kod dama, Maja Tešija osvojila je prvo mjesto, a Lucija Kodrić treće mjesto.

Sedmi dan

Sedmog dana, 17.06., ujedno i posljednjeg dana EDU Europskog prvenstva, na rasporedu je bila posljednja službena disciplina – pojedinačno prvenstvo Europe po kategorijama.

Kod juniora smo imali dva odlična rezultata. Nakon titule viceprvaka u parovima, Dino Živković i Zvonimir Pervan postali su i viceprvaci Europe u svojim kategorijama.

Dino Živković u kategoriji U-16 s četiri pobjede po desnoj strani izborio je veliko finale protiv odličnog 13-godišnjeg njemačkog reprezentativca, Willyja Kellera, kojeg je Dino pobijedio u finalu desne, ali u velikom finalu Keller je ipak bio uspješniji i naš Dino je završio na odličnoj drugoj poziciji.

Zvonimir Pervan je, pak, u juniorskoj konkurenciji U-19 također osvojio srebro. Nakon šest pobjeda, Zvonimir je, ipak, u finalu morao stisnuti ruku boljemu toga dana, turskom reprezentativcu Halicanu Yildizu. Kod dama, u pojedinačnoj konkurenciji najbolji plasman je ostvarila naša reprezentativka Natalija Šimac koja je završila na odličnome petome mjestu. Za odličan završetak i „točku na i“ ovih izuzetno uspješnih sedam dana u španjolskom Benidormu pobrinuo se naš reprezentativac NEVEN REŠETAR.

Nakon pet srebrnih odličja i pet brončanih odličja u službenim disciplinama, napokon je red došao i na ZLATO.

Neven Rešetar je nakon pet pobjeda po desnoj strani došao u četvrtfinale Europskog prvenstva gdje ga je čekao odlični češki reprezentativac, Drtil Pavel. Neven je odličnom igrom došao do zaslužene 3:1 pobjede. Drugi naš predstavnik u četvrtfinalu bio je Boris Krčmar. Nažalost, od Krčmara uspješniji je bio finski reprezentativac, Pavvo Myller, te je Boris završio svoj nastup na petome mjestu.

U polufinalu, Rešetara je čekao austrijski reprezentativac, Christoph Niederreiter. Bilo je to odlično polufinale koje je na kraju odlučivao posljednji leg. Na našu sreću, Neven je bio uspješniji i pobjedom 2:1 (3:1; 1:3; 3:2) izborio veliko finale Europskog prvenstva protiv češkog reprezentativca, Martina Hoffmanna. Čeh bolje otvara finale i u neizvjesnom prvom setu dolazi do 3:2 i vodstva od 1:0. Međutim, Rešetar ne posustaje, podiže razinu igre te pobjedom 3:1 u drugom setu dolazi do poravnanja rezultata na 1:1 u setovima.

U trećem i odlučujućem setu, Rešetar nastavlja odličnu igru koja ga je krasila cijelo ovo Europsko prvenstvo. Hoffmann nije imao odgovor na vrhunsku pikado predstavu našeg reprezentativca Nevena Rešetara koji 3:0 pobjedom u odlučujućem trećem setu velikog finala dolazi do zaslužene titule POJEDINAČNOG EDU PRVAKA EUROPE 2022. godine.

Veliko bravo za Nevena Rešetara kao i za sve naše predstavnike i osvajače odličja na ovome EDU Europskom prvenstvu u španjolskom Benidormu.

Na posljednjem Open turniru 301 M.O., naše dame igrale su finale. Marina Letica je u finalu bila bolja od Josipe Brzić.

Čak 29 puta od mogućih 50, naši su se predstavnici popeli na pobjedničko postolje na službenim i neslužbenim turnirima na Europskom prvenstvu, od čega su osvojili 11 odličja na službenim disciplinama (jedno zlatno, pet srebrnih i pet brončanih odličja) te 18 odličja na otvorenim neslužbenim turnirima (osam zlatnih, sedam srebrnih i tri brončana odličja).

Ostavi komentar

Pikado

Nije tajna da je pikado itekako živnuo ove godine u Šibensko-kninskoj županiji. Sve je više novih klubova i igrača te je stoga ova županija...