Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Veslanje

Braća Sinkovići suvereno započeli nastup na Europskom prvenstvu

Martin i Valent Sinković

Od šest hrvatskih posada koje su nastupile u kvalifikacijama prvog dana Europskog prvenstva u veslanju na slovenskom Bledu, samo su braća Martin i Valent Sinković u dvojcu na pariće izborili izravni plasman u polufinale.

Sinkovići su očekivano vodili od samog starta te su na cilj stigli u vremenu od 6:26.79 što je bilo 3.49 sekundi brže od drugoplasiranih Talijana Luce Rambaldija i Mattea Sartorija koji su se također izravno plasirali u polufinale. Treće mjesto su zauzeli Estonci Mihail Kuštein i Johann Poolak koji su zaostali gotovo 14 sekundi za našim dvojcem.

Završila je prva utrka. Bila je dobra i teška, a Talijani su bili odlična konkurencija. Drago nam je da smo imali jednu tešku utrku prije polufinala i finala, rekao je Valent Sinković.

Očekivali smo od Talijana da će biti dobri, to su i pokazali, ali na kraju smo ih pobijedili. Dosta je teško bilo, vjerujemo da možemo još bolje i idemo dalje u polufinale, dodao je Martin Sinković.

Polufinale utrke dvojaca na pariće je na rasporedu u subotu od 10:56.

Još jedna hrvatska veslačka obitelj je imala jako dobar nastup, a riječ je o sestrama Ivani i Josipi Jurković. One su bile jako blizu izravnog plasmana u A finale u dvojcu bez kormilara, ali su na kraju zauzele drugo mjesto u svojoj skupini pa će plasman u finale morati potražiti kroz repesaž.

Sestre Jurković su ciljem prošle u vremenu od 7:13.74 minute što je bilo 5.73 sekunde sporije od pobjednica, Nizozemki Ymkje Clevering i Veronique Meester koje su se plasirale izravno u A finale.

Konačno smo se poklopile, vratile smo se starom zaveslaju. Izborile smo drugo mjesto koje nas nažalost nije dovelo do finala, ali što je tu je. Sutra imamo repesaž gdje prve dvije posade idu u A finale i to nam je cilj. Danas smo ostvarile zadani cilj, što je bio revanš protiv Španjolki i Čehinja da dokažemo na kojem smo nivou i da vrijedimo duplo više od onoga što smo pokazale u Zagrebu, rekla je Josipa Jurković.

Repesaž ženskih dvojaca je na rasporedu u petak od 10:30.

Braća Patrik i Anton Lončarić u dvojcu bez kormilara su zauzeli treće mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 6:45.90, no izravni prolazak u polufinale izborile su dvije prvoplasirane posade. Prvo mjesto su osvojili Rumunji Marius Cozmiuc i Sergiu Bejan sa 6:36.93, a drugo Srbi Martin Mačković i Miloš Vasić sa 6:40.85.

Novu priliku za prolazak u polufinale Lončarići će imati u petak od 10:40.

Damir Martin je u četvrtoj kvalifikacijskoj skupini u samcu za suparnika imao aktualnog svjetskog prvaka Nijemca Olivera Zeidlera, a pošto je samo jedan veslač iz svake skupine izborio izravni plasman u polufinale, Martin će kroz repesaž tražiti svoju priliku. Zeidler je ciljem prošao u vremenu od 7:00.53 sekundi, dok je Martin bio drugi sa zaostatkom od 4.45 sekundi.

Martinov repesaž je na rasporedu u petak od 11:15.

Dora Dragičević je u svojoj skupini lakih samica završila na posljednjem mjestu s vremenom 8:24.95, zaostavši više od 42 sekunde za pobjednicom Rumunjkom Ionelom Cozmiuc koja se izravno plasirala u A finale. Dora će u petak od 9:50 pokušati kroz repesaž, zajedno s još devet veslačica, izboriti jedno od četiri preostala slobodna mjesta u finalu.

Posljednje mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzeo je i hrvatski četverac na pariće u sastavu Karlo Borković, Davor Poljančić, Roko Bošković i Fran Šuk. Oni su završili peti s vremenom 6:04.42 što je bilo 21.94 sekunde sporije od Nizozemaca koji su izborili izravni plasman u finale A. 

Drugu priliku za prolazak u A finale će imati u petak od 9:35 kada će s još šest posada konkurirati za preostala četiri finalna mjesta.

Ostavi komentar