Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Olimpijski sportovi

Bronca za Hrvatsku na Svjetskom kupu u streljaštvu

Miran Maričić
FOTO: Screenshot/YouTube

Hrvatski strijelac Miran Maričić osvojio je brončano odličje u disciplini 10m zračna puška na Svjetskom kupu u egipatskoj prijestolnici – Kairu.

U kvalifikacijama je Miran bio prvi sa 631,9 pogođenih krugova, a finale je izborio i Petar Gorša koji je bio odličan četvrti sa 629,6 krugova. Josip Sikavica je zauzeo 19. mjesto sa 627,8 krugova.

U finalu je Gorša ispao nakon 3 serije te je zauzeo 7. mjesto sa 154,8 krugova, dok je Miran nakon 3 serije zauzimao 2. mjesto sa 156,5 krugova, a istu poziciju je imao i nakon četvrte serije sa samo 0,2 kruga prednosti ispred Izraelca Sergeya Richtera te 0,3 kruga prednosti ispred Nijemca Maximilliana Ulbricha. Ipak, Miran nije uspio izboriti plasman u raspucavanje za zlato te je za svega 0,1 krug ostao kratak od prve dvije pozicije. Prestigao ga je Maximillian Ulbrich.

U dvoboju za zlato, od Nijemca Ulbricha bolji je bio Indijac Rudrankksh Balasaheb Patil sa 16:8. Patil je vodio gotovo kroz cijelo finale.

Ovo je za Mirana najbolji rezultat u disciplini zračna puška 10m u karijeri u Svjetskom kupu, dok je prije 5 godina na Svjetskom prvenstvu u Changwonu osvojio broncu u toj disciplini, a samo godinu dana ranije je bio svjetski juniorski prvak.

Ostavi komentar

Olimpijski sportovi

Hrvatska juniorska streljačica Anna Ćukušić je osvojila zlatnu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u streljaštvu koje se održava u estonskoj prijestolnici Tallinnu u disciplini...

Nogomet

Kreirati listu najpopularnijih sportova u Hrvatskoj definitivno nije posve jednostavan zadatak. Iako svi uglavnom znamo koji je hrvatski sport broj 1, svatko bi imao...

Sport

Zlato za Kinu, srebro za Rusiju, bronca za Srbiju