Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

Dolazi li na scenu ‘Cro Cop Junior’?: ‘Ako bude gladan za rezultatom kao otac, mogao bi njegovim putevima’

Foto: Facebook

Više od tri godine prošle su od posljednjeg meča bogate karijere Mirka Filipovića, jednog od najvećih promotora ikada Hrvatske u svijetu. Niti u jednoj drugoj državi neki hrvatski sportaš nije toliko popularan kao „Cro Cop“ u Japanu, pa čak i sada, tri i pol godine nakon posljednjega okršaja u toj zemlji. Veliki dio borbi odradio je u Saitami, Tokiju i Yokohami, nešto i u drugim japanskim gradovima, a rijetko kad je iz tih borbi izlazio pognute glave.

Moramo priznati kako nam nedostaju buđenja i praćenje Mirkovih japanskih putešestvija, no postoji mogućnost da ćemo prezime Filipović uskoro ponovno gledati u akciji. Mirkov sin, 19-godišnji Ivan, svakodnevno trenira kako bi se jednog dana mogao okušati na profesionalnoj sceni borilačkih sportova. Trenira ga, a tko drugi nego – otac. U epizodi Podcast Inkubatora gostovao je jedan od najpoznatijih hrvatskih MMA boraca, Ante Delija, koji se voli pripremati za borbe sparing-treninzima sa Satoshijem Ishiijem i Mladenom Kujundžićem, nekadašnjim Top 10 kickboxerom svijeta. Sve se to odvija pod budnim okom „Cro Copa“ i njegovog sina.

‘Prgav je Ivan’

Delija je ispričao kako je nedavno „Cro Cop Junior“ sparirao vrsnom borcu, Mladenu Kujundžiću:

Prije nekoliko dana sparirao je s Kujundžićem. Bio je to najtvrđi sparing koji sam vidio zadnjih… Ma, mrtva tuča. “Cro Cop” nije gledao. Kažem ja njima: “Dajte završite, netko će završiti na glavi”. Stavili su normalne, velike rukavice. Kujundžić je, najprije, došao sparirati sa Satoshijem Ishiijem, pa je onda ostao odraditi s Ivanom. Prgav je Ivan. Kujundžić njega udari, ali ne da se ovaj, vraća mu. Udara Mladen njega, no ne želi ga ozlijediti. Udara ga koliko može. Zna mali i nogama udarati. Isto je ljevak kao otac, isti high kick ima. Samo ne znam ima li u sebi to da “grize” kao što je “grizao” Mirko kad je bio njegovih godina. Sve ostalo je isto. Fizika, udarac,… Sparirao sam s njim i baš tvrdo udara. Ako bude gladan za rezultatom kao otac, mogao bi njegovim putevima.

Ostavi komentar

Borilački sportovi

Stipe Mičić se neće boriti za pojas, ali ovo su četiri borca s kojima bi mogao u kavez...

Borilački sportovi

Pogledajte podatak koji dovoljno govori o popularnosti FNC-a u Hrvatskoj, a vjerujemo i u regiji.

Borilački sportovi

Mirko je putem facebooka odgovorio na provokativan komentar jednog pratitelja.

Borilački sportovi

Ivana Habazin u pregovorima je za borbe koja donosi svjetsku titulu.