Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Plivanje

OMIŠ MARATON 2022 – 29. otvoreno prvenstvo Dalmacije u daljinskom plivanju

Foto: Omiski Plivački Maraton/Facebook

“DVADESET DEVETO OTVORENO PRVENSTVO  DALMACIJE U DALJINSKOM PLIVANJU – OMIŠ MARATON 2022” održat će se dana 20. 8. 2022. godine ( SUBOTA) s početkom u  9.00 sati.

Ujedno je ovo natjecanje i  “20. PRVENSTVO HRVATSKE U DALJINSKOM PLIVANJU NA 10 000 METARA”, a boduje se i za HRVATSKI KUP  tzv. CRO – CUP.

Također, paralelno sa službenim natjecanjem organizira se REKREACIJSKI  PLIVAČKI MARATON na 1501 metar.

Prema dospjelim prijavama i upitima, i ove godine pokazuje se veliki  interes za plivanje na dionici od 10000 metara tako da osim aktivnih plivača klubova daljinskog plivanja s urednom licencom Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, sudjelovati mogu i rekreativci te strani državljani.

I na svim dosadašnjim maratonima sudjelovao je veliki broj rekreativaca i djece, aktivnih plivača osvajača medalja s državnog i međunarodnih natjecanja, te reprezentativci Hrvatske u daljinskom plivanju.

Rad stručnog Organizacijskog odbora kojeg sačinjava 10 profesora Tjelesne i zdravstvene kulture i nekolicina ostalih članova, garant je uspjeha i u ovoj 2022. godini. Natjecanje je postalo tradicija po kojoj je Omiš postao prepoznatljiv u plivačkim, športskim i turističkim krugovima regije, države pa i šire.

Ovogodišnje natjecanje održat će se dana 20. 8.  2022. god. (subota) s početkom u 9.00 sati startom službenog maratona na 10000 metara na dionici od Omiša   – Ravnice (Mančina)  – Omiš  (četverokružno,  4×2500 m).  Zbog radova na Gradskoj luci Omiš prijavno, startno i ciljno mjesto je na početku Gradske plaže Omiš (podučje Toretta).

Start malog rekreacijskog maratona dužine 1501 metar predviđen je u 9.10 sati s istog mjesta, a pliva se od Gradske plaže do lukobrana na Cetini i nazad.

Za službeni maraton koji je ograničen je na 50 plivača, prijave su se primale do 17. kolovoza 2022.

Sve informacije o maratonu, mogu se dobiti na web stranici omis-plmaraton.hr gdje također postoji mogućnost online prijave.

Rekreacijski mali maraton na 1501 metar, nema ograničenja broja učesnika. Ovu dionicu mogu plivati svi rekreativci, djeca, turisti, te mlađe kategorije aktivnih plivača sportskih klubova 2012. godišta i mlađi.  I ove godine uvedene su kategorije po godištima, a prema sistematizaciji Cro – cup-a (po 7 kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji) . U svakoj kategoriji medaljama će biti nagrađena prva tri mjesta, peharima trojica prvoplasiranih (M i Ž) ukupno, te po tri plivačace i plivača s prebivalištem na području grada Omiša.  Prijave također na službenoj web stranici maratona,   ili na sam dan natjecanja na startnom mjestu od 7 – 8.30 sati.

Svi plivači velikog i malog maratona moraju imati uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti koje prilažu pri dobivanju startnog broja na startnom mjestu.

Svi plivači koji u zadanom vremenu isplivaju službeni maraton na 10 km ( 1.30 sata nakon pobjednika) i mali rekreacijski maraton na 1501 metar ( ukupno 1 sat ) biti će nagrađeni priznanjima, službenim majicama maratona, a najbolji i medaljama, peharima i ostalim prigodnim poklonima.

Kao i prethodnih godina  natjecanje će privući sva zvučna imena hrvatskog daljinskog plivanja, kao i kompletnu hrvatsku reprezentaciju.

Ostavi komentar

Atletika

Hrvatska atletičarka Matea Parlov Koštro je danas slavila na maratonu u Hannoveru s novim najboljim rezultatom karijere i rekordom mitinga od 2:25:45 te je...

Komentar

Da je Hrvatska takozvana “najsportskija” država na svijetu, apsolutno nema sumnje. Zadnjih dana, kako traje Svjetsko prvenstvo u nogometu, svi se još jednom dive...

Nogomet

Kreirati listu najpopularnijih sportova u Hrvatskoj definitivno nije posve jednostavan zadatak. Iako svi uglavnom znamo koji je hrvatski sport broj 1, svatko bi imao...

Sport

Nije baš česta situacija da se u našoj svakodnevici susrećemo s utrkama konja. Riječ je o nečemu što je dosta često tema rasprava radi...