Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

Dvije bronce za Hrvatsku na Grand Prixu u Rimu

Ivan Šapina taekwondo
FOTO: Hrvatski taekwondo savez

Tek što je okončano Svjetsko prvenstvo u taekwondou na kojem je Hrvatska osvojila rekordnih 6 medalja, Grand Prixom u Rimu su se nastavila uzbuđenja u ovom borilačkom sportu. Danas su na tatami izašla tri hrvatska borca, a osvojene su dvije medalje – bronce Ivana Šapine i Marka Golubića.

U kategoriji preko 80 kilograma, Ivan Šapina je u prvom kolu uvjerljivo porazio Ukrajinca Vladyslava Bondara s 2-0 u rundama. Bilo je 9:1 i 12:0. U istoj kategoriji je nastupio i Paško Božić koji je u prvom kolu svladao Egipćanina Ahmada Rawyja s 2-0 (12:8 i 16:2).

Ždrijeb je dvojicu Hrvata spojio već u drugom kolu, a dalje je prošao Šapina nakon što mu je Božić predao meč bez borbe. Nakon toga se osvajač srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva borio protiv Amerikanca Jonathana Healyja te ni protiv njega nije imao većih problema. Slavio je s 2-0 (10:5 i 9:2) pa je tako osigurao minimalno brončanu medalju.

U polufinalnoj borbi smo gledali reprizu polufinala sa SP-a, a prvu rundu, koja je završila neriješenim rezultatom 5:5, dobio je Nikita Rafalovich zbog prvog osvojenog poena. Druga runda je također bila veoma izjednačena te se u posljednjih desetak sekundi ušlo s neriješenih 5:5, ali je onda Uzbekistanac osvojio pet uzastopnih poena te je izborio plasman u finale.

Svjetski prvak iz Bakua, Marko Golubić, osvojio je broncu u kategoriji do 68 kilograma. Marko je u turnir krenuo pobjedom od 2-0 u rundama protiv Južnokorejca Ho-Jun Jina. Prvu je rundu dobio s glatkih 10:1, dok je druga bila mnogo izjednačenija te ju je dobio s 3:2.

U drugom se kolu borio protiv Francuza Thea Luciena protiv kojeg se Matija Črep borio i na spomenutom Svjetskom prvenstvu. Bilo je jako napeto (2:2, 3:0), ali je hrvatski taekwondaš ostvario pobjedu.

U borbi u kojoj je pobjeda označavala minimalno brončano odličje, Golubić je s uvjerljivih 2-0 svladala Zaida Kareema iz Jordana. Prvu rundu je dobio s 13:4, a drugu s 14:6.

Golubić se morao zadovoljiti broncom jer nije bio u mogućnosti nastupiti u polufinalnoj borbi protiv Uzbekistanca Ulugbeka Rashitova.

Ostavi komentar

Borilački sportovi

Petog službenog dana natjecanja na Europskim igrama, Hrvatska je osvojila tri medalje – sve tri u taekwondou! Ivan Šapina se okitio zlatom, dok su...

Borilački sportovi

Fenomenalan četvrti dan natjecanja na Europskim igrama u Krakowu je iza hrvatskih predstavnika u taekwondou. Naime, danas smo na tatamiju gledali nastupe taekwondaša i...

Borilački sportovi

Drugu medalju za Hrvatsku na Europskim igrama u poljskom Krakowu donijela je taekwondašica Lena Stojković, aktualna dvostruka uzastopna svjetska i europska prvakinja. Ona je...

Borilački sportovi

Kakav je podvig postigla naša reprezentacija govori podatak da na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Bakuu niti jedna država si nije priskrbila više odličja!