Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Rukomet

EHF: isplate, raspoloživost igrača, novi datumi za izvlačenja

Izvršni odbor Europske rukometne federacije (EHF) predočio je neke nove odluke u vezi završetka aktualne sezone 2019./20. Kao što znamo zbog pandemije korona virusa, poremećen je i rukometni svijet te ugroženi završeci liga i kupova. Uz to, europska klupska natjecanja ostala su bez pobjednika što je apsolutno zadnje što EHF želi pa su tako donesene odluke koje se tiču završavanja tih natjecanja, kao i odluke koje se tiču budućih europskih klupskih i reprezentativnih natjecanja.

Isplate u EHF Ligi prvaka

Izvršni odbor EHF-a usvojio je prijedlog muškog i ženskog Odbora klubova. U Ligi prvaka, klubovi koji ne mogu doći do Final Four faze zbog otkazivanja natjecanja u fazi osmine finala i četvrtfinala dobit će ukupni iznos od 250 tisuća eura koji je bio predviđen za ekipe koje zapravo dođu do Final Foura. 25 tisuća eura bit će isplaćeno i svakoj ženskoj ekipi koja je još u igri ukoliko ne bude šanse da se natjecanje nastavi.

Raspoloživost igrača na finalnim natjecanjima

Budući da su Final Four natjecanja i u muškoj i u ženskoj konkurenciji pomjerena u sezonu 2020./21., izvršni odbor bavio se pitanjem raspoloživosti igrača na tim natjecanjima. Budući da igrači ne mogu nastupati za dva kluba u istoj sezoni istovremeno, usvojena je odluka da ipak smiju u narednoj sezoni predstavljati svoj bivši klub iz sezone 2019./20. ukoliko isti izbori nastup na Final Four fazi natjecanja.

Tribine

Jedna od čudnijih odluka donesenih kaže da bi svi klubovi, kako bi se održala određena doza kvalitete za TV prijenose, trebali imati barem dvije tribine, po jednu sa svake uzdužne strane igrališta.

Reprezentacije

Odlučen je i novi datum službenog ždrijeba za kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2022. godine koje se treba održati u Mađarskoj i Slovačkoj. Datum ždrijeba trebao je biti 23.04., no pomjeren je za 16.06. s početkom u 17 sati.

Dodijeljena su i domaćinstva za neka natjecanja za mlađe ženske uzraste pa će tako domaćini natjecanja biti

  • Celje, Slovenija – EHF Euro 2021. godine za uzraste do 19 godina
  • Lingano Sabbiadoro, Italija i Skoplje, Makedonija – EHF Championships za uzraste do 19 godina
  • Podgorica, Crna Gora – EHF Euro 2021. godine za uzraste do 17 godina
  • Tbilisi, Gruzija i Klaipeda, Litva – EHF Championships za uzraste do 17 godina

Dužina liste igrača koje reprezentacija smije pozvati za kvalifikacije za europska natjecanja i za europska prvenstva povećana je na 35 igrača.

Po prvi puta u povijesti, 2022. godine, Europsko prvenstvo za žene će organizirati čak tri zemlje: Slovenija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora. Odbor je donio odluku da će se kvalifikacije za spomenuto natjecanje ovaj put odigravati u šest grupa umjesto standardnih sedam, kao što je to bio slučaj dosad. Ekipe koje završe na prvom i drugom mjestu kvalificirat će se direktno na natjecanje. Zemlja pobjednica EHF Europskog natjecanja 2020. godine imat će direktan plasman na Europsko prvenstvo 2022. godine.

Ostalo

23. i 24. travnja trebao se održati kongres na kojem su trebale biti donesene razne odluke koje se tiču rukometnih tijela, kao i odluke o tome koje će zemlje ugostiti Europska prvenstva 2026. i 2028. godine. Budući da se na kongresu glasa o više od 60 različitih funkcija, donesena je odluka da će se dodjeljivanje domaćinstava i glasanje o funkcijama razdvojiti u dva različita događaja jer se želi što jednostavnije odraditi i nadoknaditi zaostatak održavanja obje vrste ovih događaja.

Top 5 internet kladionica

1
95%
TOTAL SCORE

100% bonus do 5000kn

Favbet kladionica jedna je od najboljih hrvatskih kladionica koja svojim prepoznatljivim bonusima i ponudom, ruši sve standarde. Osim kladionice, tu je i casino sekcija s mnogo popularnih slot igara.

2
90%
TOTAL SCORE

500kn bonusa na prvu uplatu

PSK je prva sportska kladionica u Hrvatskoj koja svih ovih godina uspijeva zadržati standard kakvog je postavila od samog početka.

3
85%
TOTAL SCORE

400 EUR bonusa na prvu uplatu

Mozzart je regionalna kladionica, sponzor brojnih poznatih klubova i sportaša, koja je postala jedna od najprestižnijih destinacija za klađenje u svijetu.

4
85%
TOTAL SCORE

1000kn paket dobrodošlice

Germania je jedna od najprepoznatljivijih kladionica, koja je na hrvatskom tržištu prisutna već više od 2 desetljeća.

5
80%
TOTAL SCORE

Do 500kn dobrodošlice na prvu uplatu

Supersport kladionica jedna je od najpopularnijih u Hrvatskoj, što opravdava njena široka ponuda sportskih događaja.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Rukomet

Hrvatska ženska reprezentacija dignula je „rukometnu Hrvatsku“ na noge. Nakon dugo vremena ženski rukomet ima primat u medijskom prostoru nad onim generalno popularnijim, muškim,...

Rukomet

Punih 11 dana traje najljepši san hrvatskog ženskog reprezentativnog rukometa, a 12. dana ostvaren je i najveći reprezentativni uspjeh od osamostaljenja. Pobjedom nad Njemačkom...

Rukomet

Nekad treba i imati sreće kako bi se ostvario jako dobar plasman u sportskim nadmetanjima. Međutim, često zna biti: „dok jednom ne smrkne, drugom...