Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gdje gledati

Gdje gledati Hajduk – Šibenik, prijenos finala Kupa?

Pročitajte gdje gledati Hajduk – Šibenik, prijenos finala Hrvatskoga nogometnoga kupa iz Rijeke

Hajduk Šibenik prijenos
Foto: hajduk.hr

Pročitajte gdje gledati Hajduk – Šibenik, prijenos finala Hrvatskoga nogometnoga kupa iz Rijeke.

Pred nama je drugi Dalmatinski derbi u povijesti finala Hrvatskoga nogometnoga kupa. U finalu prije 13 godina “Rabuzinovo sunce” podignuo je Hajduk slavljem nad Šibenikom ukupnim rezultatom 4:1 (tada se finale igralo na dvije utakmice). U međuvremenu je finalni dvomeč ukinut te, stoga, samo jedan susret odlučuje o pobjedniku Hrvatskoga kupa.

Hajduk bi današnjom pobjedom postao treći klub koji je obranio titulu u Kupu. Dinamu je to polazilo za rukom sedam puta (1997., 1998., 2002., 2008., 2009., 2012., 2016.), dok je Rijeka dvaput uspješno obranila naslov (2006., 2020.). No, “Bijeli” imaju više pehara od Rijeke na čijem će se stadionu danas obračunati dvije najjače dalmatinske momčadi. Riječani će još barem godinu dana ostati na šest naslova u Kupu, dok Hajduk ima priliku doći do osam (u 13. finalu). S druge strane, Šibenik se nada najvećem trofeju u 90 godina dugoj povijesti kluba (triput prvaci 3. Jugoslavenske lige, dvaput prvaci 1. Nogometne lige). Bio bi mali paradoks da taj pokal “Narančastima” dođe nekoliko dana nakon što su ispali u niži rang…

Gdje gledati Hajduk – Šibenik, prijenos finala Hrvatskoga kupa?

Ivan Leko u finalu neće moći računati na Borevkovića, a možda i na drugog stopera, Awaziema. Trener Hajduka ističe mirnoću svoje ekipe:

Došli smo do za nas ključne utakmice, što pričamo tjednima. Momčad je mirna, odigrali smo dobre utakmice i dolazimo puni samopouzdanja u svoju kvalitetu. Znamo što je jedna utakmica. Razlika u kvaliteti, formi – sve je to nevažno. U prošlosti imamo puno primjera. Bit će odlična atmosfera jer ovo su odlične utakmice. Napravit ćemo sve s vlastite strane da ih dobijemo.

Za razliku od Hajduka koji ima izostanke unutar kadra, Šibenčanima se vraća nekoliko igrača. Trener, Damir Čanadi, nije klonuo duhom nakon razočaravajućeg završetka prvenstvene kampanje:

Pripremili smo se za Hajduk. Moramo fizički biti na razini. Imamo još Kup. To nam je prilika da pokažemo da imamo vrijednost. Kada ispadneš iz lige, onda je ovakva utakmica platforma za sve, za dokazivanje i da se pokažemo. U nogometu jedna situacija može sve preokrenuti. Imamo sastav – vraća nam se Perić, Iker Pozo isto. Vjerujem da ćemo biti agresivni, moćni.

Za razliku od prethodnih godina, finale Hrvatskoga kupa u nogometu nećete moći pogledati na HRT-u. Međutim, prijenos je osigurao MAXSport 1, kao i poneka online kladionica. Finale Hrvatskoga nogometnoga kupa, Hajduk – Šibenik, počinje u 19:00 sati.

Hajduk – Šibenik (srijeda, 19:00 h)

Mogući sastavi

Hajduk (4-2-3-1): Lučić – Sigur, Ferro, Vušković, Melnjak – Pukštas, Krovinović – Sahiti, Benrahou, Mlakar – Livaja. Trener: Ivan Leko

Šibenik (4-3-2-1): Đaković – Kvržić, Matić, Đorić, Mina – Čanađija, Soldo, Arai – Dolček, Hiroš – Špeljak. Trener: Damir Čanadi

Ostavi komentar