Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Atletika

Gdje gledati Hanžekovićev memorijal, prijenos s Mladosti?

Pročitajte gdje gledati Hanžekovićev memorijal, prijenos legendarnog atletskog natjecanja sa stadiona Mladosti u Zagrebu

Hanžekovićev memorijal prijenos
Foto: Shutterstock.com

Pročitajte gdje gledati Hanžekovićev memorijal, prijenos legendarnog atletskog natjecanja sa stadiona Mladosti u Zagrebu.

Preko sedam desetljeća prošlo je od premijernog izdanja Memorijala Borisa Hanžekovića, atletskog mitinga koje je ime dobilo po hrvatskom atletičaru koji je zarobljen i ubijen pri kraju Drugog svjetskog rata u Jasenovcu. Prvo izdanje održalo se 1951. godine, nakon čega je uslijedio niz godina tijekom kojega je Hanžek stjecao popularnost i međunarodno priznanje kao jedan od najkvalitetnijih mitinga koji ne spadaju u elitni rang. Dosegao je takav renome da smo 2011. godine imali čast na stadionu Mladosti gledati najvećeg sprintera ikada, Usaina Bolta, a posljednjih godina često je hrvatsku prijestolnicu posjećivao Ryan Crouser, najveći bacač kugle u povijesti, kojega, nažalost, nema na ovogodišnjem izdanju.

Međutim, ponovno nas čeka atletski spektakl i pregršt zanimljivih natjecanja na Mladosti. Bit će mnogo hrvatskih predstavnika i predstavnica, a ponovno će najveću pažnju dobiti šesterostruka europska, dvostruka svjetska i dvostruka olimpijska pobjednica – Sandra Perković. “Kraljica diska” pored jake konkurencije uspjela doći do nove svjetske medalje na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, no zato cilja pobjedu na Hanžeku na kojem drži i rekord mitinga u bacanju diska (70,83 m iz 2017.).

Gdje gledati Hanžekovićev memorijal, prijenos s Mladosti?

Uoči početka Hanžekovićevog memorijala, Sandra poziva sve zaljubljenike u atletiku da napune stadion Mladosti:

Sama pomisao da ću nastupati na domaćem terenu uvijek me veseli. A jedini ritual je doći maksimalno spreman i fokusiran te dati sve od sebe jer zagrebačka publika to zaslužuje. Koliko čujem, ostala je još nekolicina ulaznica i pozivam sve da dođu i da stadion bude dupkom pun. To će nama sportašima biti dodatan motiv da budemo još bolji i uspješniji. A u nedjelju nastupa još dosta hrvatskih atletičara koji također zaslužuju našu pažnju kako bi završili sezonu onako kako sami priželjkuju.

Hoće li Perković još jednom slaviti pored Save, pogledajte u izravnom prijenosu. Prijenos je osigurao HRT na svojem Drugom programu, kao i neke kladionice. Početak prijenosa zakazan je za 18:00 sati, a natjecanje u bacanju diska, u kojemu će uz Sandru nastupiti i Marija Tolj, počinje u 19:05 sati.

Hanžekovićev memorijal (nedjelja, 18:00 h)

Ostavi komentar

Gdje gledati

Pročitajte gdje gledati Rudeš - Dinamo, prijenos devetoga kola SuperSport Hrvatske nogometne lige iz Kranjčevićeve ulice u Zagrebu

Gdje gledati

Saznajte gdje gledati Hajduk - Lokomotiva, prijenos devetoga kola SuperSport Hrvatske nogometne lige s Poljuda

Gdje gledati

Saznajte gdje gledati Dinamo - Astana, prijenos prvoga kola Konferencijske lige s Maksimira

Gdje gledati

Saznajte gdje gledati PSG - Zagreb, prijenos drugoga kola EHF Lige prvaka iz dvorane Pierrea de Coubertina u Parizu