Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

Hrvatica dobila novu priliku boksati za titulu svjetske prvakinje

Ivana Habazin
FOTO: Screenshot / YouTube

Hrvatska boksačica Ivana Habazin je praktički iz vedra neba dobila novu priliku boksati za osvajanje titule svjetske prvakinje. 33-godišnjakinja iz Zlatara će se 27. svibnja boriti za titulu prvakinje po WBA-u u super velter kategoriji.

U subotu će joj protivnica biti trenutna prvakinja Terri Harper koja je prošlog vikenda u Dublinu trebala braniti pojas protiv Cecilije Braekhus, ali je 41-godišnja Norvežanka otkazala jutro prije borbe. Promotorska tvrtka Matchroom Boxing odmah se okrenula prema Habazin koja je nositeljica Silver pojasa u ovoj kategoriji te je na račun toga imala status obvezne izazivačice.

Iako je borbu ugovorila samo 6 dana prije samog događaja, Ivana je na svojim društvenim mrežama poručila kako je kao profesionalna borkinja uvijek spremna. Borba će se održati u Manchesteru, a za Habazin će to biti prva profesionalna borba nakon listopada 2022. kad je i uzela Silver velter pojas pobjedom nad 43-godišnjom Australkom Dianom Prazak u Zaboku.

Habazin je na omjeru 21-4-0, dok je Harper na 13-1-1. Habazin je dosad dva puta bila svjetska prvakinja. 2014. godine je postala velter prvakinja po IBF-u, dok je 2018. osvojila pojas prvakinje u srednjoj kategoriji po IBO-u.

Priliku za super velter naslove u WBC-u i WBO-u je imala prije tri godine kad je u Atlantic Cityju ipak poražena od dvostruke olimpijske prvakinje Amerikanke Claresse Shields (13-0-0) koja je tada slavila jednoglasnom odlukom sudaca.

Ostavi komentar

Borilački sportovi

Ivana Habazin u pregovorima je za borbe koja donosi svjetsku titulu.